Svindal nezaustavljiv i u Biver kriku!

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal ostvario je treću pobedu zaredom, pošto je bio najbolji i na spustu održanom u američkom Biver Kriku u okviru Svetskog kupa.

Ostali sportovi 04.12.2015 | 22:45
Svindal nezaustavljiv i u Biver kriku!

Posle trijumfa u brzinskim disciplinama (spust i superveleslalom) u Lejk Luizu, Svindal je za sedam dana upisao i treću pobedu u vremenu od 1:42.34 minuta.

Dvostruku pobedu Norveškoj doneo je Ćetil Jansrud, sa tri desetinke zaostatka u odnosu na svog sunarodnika, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Giljermo Fajed iz Norveške.

Od starta trke poveo je Italijan Kristof Inehofer, a njega je sa čela smenio tek Švajcarac Karlo Janka, kojeg je na stazi sledio Svindal. Norvežanin je Jankino vreme nadmašio za 97 stotinki, a u međuvremenu četvorica skijaša su se umetnula između njih.

Najbrži među njima bio je Jansrud, koji je bio četiri desetinke ispred Fajeda, kojeg je sledio Austrijanac Hanes Rajhelt. Janka je podelio peto mesto sa domaćim skijašem Endruom Vajbrehtom, dok je Inerhofer morao da se zadovolji sedmom pozicijom. Prvu desetoricu kompletirali su još jedan italijanski skijaš Peter Fil, Patrik King iz Švajcarske i Francuz Adrijen Teo.

Posle četiri trke, u generalnom plasmanu Svindal vodi sa 307 bodova, a prate ga Fil sa 172 i Jansrud sa 151. U poretku spusta, Svindal je takođe prvi sa 200 bodova, 88 više od Fila.

Takmičenje u Biver kriku nastavlja se u subotu drugim superveleslalomom sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar