Ваш стари телефон може да спаси свијет!

Не шалимо се, погледајте ово!

Свијет 01.12.2015 | 07:35
Ваш стари телефон може да спаси свијет!

Већ неколико пута смо вам предлагали како да употребите стари паметан телефон, Андроид нарочито. Овог пута, поред четири уобичајена начина имамо и један посебан - искористите свој Андроид да спасете свет!

Помоћу апликације БОИНЦ преузећете мали пакет научних података, као и милиони других корисника широм света, битних за опстанак човечанства и обрађивати их на свом Андроиду у циљу доприношења развоју науке и истраживања о различитим глобалним утицајима човека на његово окружење и обрнуто. И не само то, на вашем телефону обрађиваће се најразличитији подаци, израчунавати задаци, решавати многи проблеми и питања која се тичу свих нас (тамо негде), а ми за њих и не знамо.

Кад се научни проблеми или истраживања разложе на милионе пакета података и решавају удаљено, на различитим местима (телефонима или таблетима), уз контролу са истог сервера (тачке) добија се бржи и лакши систем који је одрживији и лакши за финансирање, уз уштеду унергије и ресурса.

БОИНЦ апликација (званична Гоогле, бесплатна, за телефоне и таблете) користи приступ научим пројектима који партиципирају у оквиру Yоyо@Хоме, Wорлд Цоммунитy Грид, ПримеГрид, Енигма@Хоме, ОПројецт@Хоме, тхеСкyНет ПОГС, Астероидс@Хоме, и Еинстеин@Хоме. Апликација ради само када је телефон прикључен на пуњач, како не би трошила батерију, а подаци се шаљу искључиво преко Wи-Фи мреже, како не би дошло до било каквих трошкова на рачуну корисника. На све су мислили, наше је само да стари телефон понудимо као алат за рад!

Извор: ЦНет.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А ја

01.12.2015 21:40

Ако милиони људи у свету ресавају неке проблеме.Ко це покупити маст?Ко це се представити као спасилац света,мислим ко це примити Нобелову награду.

ОДГОВОРИТЕ