Vaš stari telefon može da spasi svijet!

Ne šalimo se, pogledajte ovo!

Svijet 01.12.2015 | 07:35
Vaš stari telefon može da spasi svijet!

Već nekoliko puta smo vam predlagali kako da upotrebite stari pametan telefon, Android naročito. Ovog puta, pored četiri uobičajena načina imamo i jedan poseban - iskoristite svoj Android da spasete svet!

Pomoću aplikacije BOINC preuzećete mali paket naučnih podataka, kao i milioni drugih korisnika širom sveta, bitnih za opstanak čovečanstva i obrađivati ih na svom Androidu u cilju doprinošenja razvoju nauke i istraživanja o različitim globalnim uticajima čoveka na njegovo okruženje i obrnuto. I ne samo to, na vašem telefonu obrađivaće se najrazličitiji podaci, izračunavati zadaci, rešavati mnogi problemi i pitanja koja se tiču svih nas (tamo negde), a mi za njih i ne znamo.

Kad se naučni problemi ili istraživanja razlože na milione paketa podataka i rešavaju udaljeno, na različitim mestima (telefonima ili tabletima), uz kontrolu sa istog servera (tačke) dobija se brži i lakši sistem koji je održiviji i lakši za finansiranje, uz uštedu unergije i resursa.

BOINC aplikacija (zvanična Google, besplatna, za telefone i tablete) koristi pristup naučim projektima koji participiraju u okviru Yoyo@Home, World Community Grid, PrimeGrid, Enigma@Home, OProject@Home, theSkyNet POGS, Asteroids@Home, i Einstein@Home. Aplikacija radi samo kada je telefon priključen na punjač, kako ne bi trošila bateriju, a podaci se šalju isključivo preko Wi-Fi mreže, kako ne bi došlo do bilo kakvih troškova na računu korisnika. Na sve su mislili, naše je samo da stari telefon ponudimo kao alat za rad!

Izvor: CNet.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A ja

01.12.2015 21:40

Ako milioni ljudi u svetu resavaju neke probleme.Ko ce pokupiti mast?Ko ce se predstaviti kao spasilac sveta,mislim ko ce primiti Nobelovu nagradu.

ODGOVORITE