Најскупље патике свих времена!

На удобној обући, кажу, не треба штедети. Међутим, неке од патика са ове листе плаћене су и по неколико хиљада, па и више десетина хиљада долара!

Мода и љепота 30.11.2015 | 11:30
Најскупље патике свих времена!

Направљене за кошаркашки турнир у Токију 2011. године, жуто-црне патике "Аир Јордан В Ретро" пласирале су се на 10. место листе најскупљих патика свих времена захваљујући чињеници да се однедавно могу купити за 5.000 долара.

Пет пари „најки“ патика са ознаком "Дунк" уметник Кенет Кортни умочио је у 24-каратно злато (на великој слици на врху). Пре неколико година, могле су се купити за 6.000 долара, али сада би вероватно морало да се издвоји нешто више за пар. Свакако, девето место за златне „најке“.

Осма позиција за "Аир Yеезy ИИ Ред Оцтобер", дизајн Кањеа Веста и компаније „Најк“, и цену која се кретала између 6.000 и 12.000 долара.

Не без разлога, купци широм планете трче да купе производе на којима пише Џордан. Један пар "Аир Јордан XИ Блацкоут" патика из 2012. године продат је за 11.267 долара, сума за позицију седам.

Према оцени познавалаца, дизајн из 2005. године "Ундефеатед Аир Јордан 4", произведен у само 79 примерака, то јест пари, заслужује шесто место. То потврђује и цена коју је један колекционар био спреман да плати за две патике - 15.000 долара!

"Нике Аир Маг", колекција инспирисана филмом Повратак у будућност једна је од омиљенијих на тржишту. Толико, да је репер Тајни Темпа на Ибеју за пар дао 37.500 долара!

Још једне „џорданке“ подигле су доста прашине, довољно за четврто место листе. Патике "Аир Јордан ОВО", које је амерички репер Дрејк добио, а затим поклонио обожаваоцу у Торонту. Пар је недуго потом продат за 20.000 долара!

Бронзана позција, бар за сада, резервисана је за патике од 50.000 долара које је осмислио Биг Бој, члан двојца „Ауткаст“. На захтев музичара, „Најки“ је направио пар белих патика, које су затим украшене дијамантима вредним 13.000 долара. Јасно је због чега су назване "Диамонд Аир Форце 1".

"Силвер Аир Јордан 1", као и већина патика са листе, нису за ношење. Један од разлога је што је утрошено више килограма сребра да би биле направљене.

Према непотврђеним подацима, израђено је тек 10 пари, од којих је први уручен Мајклу Џордану 1990. године. Један пар 2011. године продат је на Ибеју за 60.000 долара! Вицешампионска позиција.

Међутим, патике које су у историји плаћене највише, коштале су далеко више. Чак 104.765 долара!

Модел познат као "Флу Гаме Аир Јорданс" чувени кошаркаш носио је 1997. године током утакмице „Булса“ против „Јута џеза“. Џордан је болестан изашао на терен и са 38 поена својој екипи помогао да победи. Обућа коју је носио те вечери пре две године купљена је за суму која је шампионска.

РТС

Коментари / 0

Оставите коментар