Najskuplje patike svih vremena!

Na udobnoj obući, kažu, ne treba štedeti. Međutim, neke od patika sa ove liste plaćene su i po nekoliko hiljada, pa i više desetina hiljada dolara!

Moda i ljepota 30.11.2015 | 11:30
Najskuplje patike svih vremena!

Napravljene za košarkaški turnir u Tokiju 2011. godine, žuto-crne patike "Air Jordan V Retro" plasirale su se na 10. mesto liste najskupljih patika svih vremena zahvaljujući činjenici da se odnedavno mogu kupiti za 5.000 dolara.

Pet pari „najki“ patika sa oznakom "Dunk" umetnik Kenet Kortni umočio je u 24-karatno zlato (na velikoj slici na vrhu). Pre nekoliko godina, mogle su se kupiti za 6.000 dolara, ali sada bi verovatno moralo da se izdvoji nešto više za par. Svakako, deveto mesto za zlatne „najke“.

Osma pozicija za "Air Yeezy II Red October", dizajn Kanjea Vesta i kompanije „Najk“, i cenu koja se kretala između 6.000 i 12.000 dolara.

Ne bez razloga, kupci širom planete trče da kupe proizvode na kojima piše Džordan. Jedan par "Air Jordan XI Blackout" patika iz 2012. godine prodat je za 11.267 dolara, suma za poziciju sedam.

Prema oceni poznavalaca, dizajn iz 2005. godine "Undefeated Air Jordan 4", proizveden u samo 79 primeraka, to jest pari, zaslužuje šesto mesto. To potvrđuje i cena koju je jedan kolekcionar bio spreman da plati za dve patike - 15.000 dolara!

"Nike Air Mag", kolekcija inspirisana filmom Povratak u budućnost jedna je od omiljenijih na tržištu. Toliko, da je reper Tajni Tempa na Ibeju za par dao 37.500 dolara!

Još jedne „džordanke“ podigle su dosta prašine, dovoljno za četvrto mesto liste. Patike "Air Jordan OVO", koje je američki reper Drejk dobio, a zatim poklonio obožavaocu u Torontu. Par je nedugo potom prodat za 20.000 dolara!

Bronzana pozcija, bar za sada, rezervisana je za patike od 50.000 dolara koje je osmislio Big Boj, član dvojca „Autkast“. Na zahtev muzičara, „Najki“ je napravio par belih patika, koje su zatim ukrašene dijamantima vrednim 13.000 dolara. Jasno je zbog čega su nazvane "Diamond Air Force 1".

"Silver Air Jordan 1", kao i većina patika sa liste, nisu za nošenje. Jedan od razloga je što je utrošeno više kilograma srebra da bi bile napravljene.

Prema nepotvrđenim podacima, izrađeno je tek 10 pari, od kojih je prvi uručen Majklu Džordanu 1990. godine. Jedan par 2011. godine prodat je na Ibeju za 60.000 dolara! Vicešampionska pozicija.

Međutim, patike koje su u istoriji plaćene najviše, koštale su daleko više. Čak 104.765 dolara!

Model poznat kao "Flu Game Air Jordans" čuveni košarkaš nosio je 1997. godine tokom utakmice „Bulsa“ protiv „Juta džeza“. Džordan je bolestan izašao na teren i sa 38 poena svojoj ekipi pomogao da pobedi. Obuća koju je nosio te večeri pre dve godine kupljena je za sumu koja je šampionska.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar