ЕЛ - Реал: Пионир је компликован, а Звезда игра за живот!

Мадриђани добро знају шта и ко их у петак чека у београдском храму кошарке.

Кошарка 27.11.2015 | 14:20
ЕЛ - Реал: Пионир је компликован, а Звезда игра за живот!

Шампион Европе стиже у Београд и гори му под ногама.

Експедиција Реал Мадрида допутоваће у четвртак увече у Србију, на меч 6. кола Евролиге, са истим бројем победа и пораза као и Црвена звезда Телеком (2-4).

"Ко је могао да их очекује у борби за Топ 16 у овој фази?", запитао се тренер црвено-белих Дејан Радоњић на конференцији за новинаре у хали Пионир у четвртак.

На истом месту, у петак у 20.00 часова, првак Европе истрчаће пред крцату дворану и навијаче жељне новог великог скалпа.

"Остале су још четири рунде и борба је заиста 'тесна'. Знамо да су нам потребне победе, без обзира на то где играмо. Морамо да победимо, са свешћу да је улог пласман у Топ 16 и да ће тако вероватно бити до последњег дана", рекао је пред пут у Београд тренер Мадриђана Пабло Ласо.

Он је добро упознат са атмосфером у којој ће његов тим играти ове недејле.

"Наступићемо у 'компликованој' хали Пионир, где је сјајна атмосфера. Истина и да ће нас дочекати тим који се много променио од доласка Квинсија Милера. Звезда је конкурентна, победила је у Минхену и умало урадила исто у Стразбуру".

Осврћући се на промене у саставу српског шампиона, Ласо је међу играче који су напустили клуб убројао и повређеног Гала Мекела.

"Црвена звезда је претрпела много промена од почетка сезоне. Скорцанитис и Мекел су отишли, а Митровић је повређен. Имају Милера, који није био у Мадриду и игра на позицији крилног центра. Јовић је значајно напредовао и ствара шансе другима. Поседује и нови рекорд Евролиге у асистенцијама, па сви играју много слободније".

"Штимац и Цирбес доносе им много стране у рекету, али сада играју 'шире', са више простора за шутере и бекове", додао је тренер Реала. Каква је ситуација у редовима првака Европе?

"Томпкинс је у реду и тренирао је са остатким тима. Љуљ је одмарао неколико дана да би се опоравио од повреде 'зарађене' у дуелу са Химкијем. Руди има проблема са леђима. Није тренирао ради предострожности и видећемо да ли ће моћи да игра".

Џејси Керол, "Митраљета", поручио је да је хала Пионир увек компликована за госте."Црвена звезда има страствене навијаче и 'гладан' тим, који хоће да уради добре ствари пред својом публиком. Боре се за живот у Евролиги и имаћемо тешку утакмицу".

"Да бисмо победили Звезду, мораћемо да усмеримо пажњу на детаље и најважније аспекте меча. Морамо да мислимо на себе и на допринос сваког од нас. Одбрана је и даље аспект на који морамо да посебно обратимо пажњу. Морамо да играмо боље у дефанзиви, морамо да будемо агресивнији и да унесемо више енергије", порука је Американца.

Карте су плануле за десетак минута и нема их у продаји. Реал ће у петак ујутро "пробати" обруче, јер је отказао вечерашњи тренинг. Београд ће бити место још једног великог спектакла.

Парови 6. кола:

Химки - Бајерн 18.00
Фенербахче - Стразбур 19.00

у петак:

Звезда - Реал 20.00

Табела: Фенербахче 5-1, Химки 4-2, Стразбур 3-3, Реал 2-4, Бајерн 2-4, Звезда 2-4.

Коментари / 0

Оставите коментар