EL - Real: Pionir je komplikovan, a Zvezda igra za život!

Madriđani dobro znaju šta i ko ih u petak čeka u beogradskom hramu košarke.

Košarka 27.11.2015 | 14:20
EL - Real: Pionir je komplikovan, a Zvezda igra za život!

Šampion Evrope stiže u Beograd i gori mu pod nogama.

Ekspedicija Real Madrida doputovaće u četvrtak uveče u Srbiju, na meč 6. kola Evrolige, sa istim brojem pobeda i poraza kao i Crvena zvezda Telekom (2-4).

"Ko je mogao da ih očekuje u borbi za Top 16 u ovoj fazi?", zapitao se trener crveno-belih Dejan Radonjić na konferenciji za novinare u hali Pionir u četvrtak.

Na istom mestu, u petak u 20.00 časova, prvak Evrope istrčaće pred krcatu dvoranu i navijače željne novog velikog skalpa.

"Ostale su još četiri runde i borba je zaista 'tesna'. Znamo da su nam potrebne pobede, bez obzira na to gde igramo. Moramo da pobedimo, sa svešću da je ulog plasman u Top 16 i da će tako verovatno biti do poslednjeg dana", rekao je pred put u Beograd trener Madriđana Pablo Laso.

On je dobro upoznat sa atmosferom u kojoj će njegov tim igrati ove nedejle.

"Nastupićemo u 'komplikovanoj' hali Pionir, gde je sjajna atmosfera. Istina i da će nas dočekati tim koji se mnogo promenio od dolaska Kvinsija Milera. Zvezda je konkurentna, pobedila je u Minhenu i umalo uradila isto u Strazburu".

Osvrćući se na promene u sastavu srpskog šampiona, Laso je među igrače koji su napustili klub ubrojao i povređenog Gala Mekela.

"Crvena zvezda je pretrpela mnogo promena od početka sezone. Skorcanitis i Mekel su otišli, a Mitrović je povređen. Imaju Milera, koji nije bio u Madridu i igra na poziciji krilnog centra. Jović je značajno napredovao i stvara šanse drugima. Poseduje i novi rekord Evrolige u asistencijama, pa svi igraju mnogo slobodnije".

"Štimac i Cirbes donose im mnogo strane u reketu, ali sada igraju 'šire', sa više prostora za šutere i bekove", dodao je trener Reala. Kakva je situacija u redovima prvaka Evrope?

"Tompkins je u redu i trenirao je sa ostatkim tima. Ljulj je odmarao nekoliko dana da bi se oporavio od povrede 'zarađene' u duelu sa Himkijem. Rudi ima problema sa leđima. Nije trenirao radi predostrožnosti i videćemo da li će moći da igra".

Džejsi Kerol, "Mitraljeta", poručio je da je hala Pionir uvek komplikovana za goste."Crvena zvezda ima strastvene navijače i 'gladan' tim, koji hoće da uradi dobre stvari pred svojom publikom. Bore se za život u Evroligi i imaćemo tešku utakmicu".

"Da bismo pobedili Zvezdu, moraćemo da usmerimo pažnju na detalje i najvažnije aspekte meča. Moramo da mislimo na sebe i na doprinos svakog od nas. Odbrana je i dalje aspekt na koji moramo da posebno obratimo pažnju. Moramo da igramo bolje u defanzivi, moramo da budemo agresivniji i da unesemo više energije", poruka je Amerikanca.

Karte su planule za desetak minuta i nema ih u prodaji. Real će u petak ujutro "probati" obruče, jer je otkazao večerašnji trening. Beograd će biti mesto još jednog velikog spektakla.

Parovi 6. kola:

Himki - Bajern 18.00
Fenerbahče - Strazbur 19.00

u petak:

Zvezda - Real 20.00

Tabela: Fenerbahče 5-1, Himki 4-2, Strazbur 3-3, Real 2-4, Bajern 2-4, Zvezda 2-4.

Komentari / 0

Ostavite komentar