Пронађен подземни тунел ИСИЛ-а

Скy Неwс је на YоуТубеу објавио видео уласка курдских снага у подземне тунеле ИСИЛ-а у граду који су до недавно контролисали припадници ИСИЛ-а.

Свијет 26.11.2015 | 11:50
Пронађен подземни тунел ИСИЛ-а

Курдски борци који су недавно заузели Синџар остали су импресионирани мрежом подземних тунела и склоништа које су изградили екстремисти тзв. Исламске државе, пише WСЈ.

“Толико је много тунела да их нисмо могли ни избројати”, рекао је курдски војни командант Хусеин Кхуру Мурад.

“Овај им омогућава да иду у и из продавнице на улици до мјеста гдје раде бомбе”, рекао је показујући на улаз града.

Мурад је рекао како да су, како су се напади на Синџар појачавали, екстремисти осмислили свеобухватну мрежу тунела како би борци могли избјећи излажење на чистину.

У кућама су пробили рупе у зидовима како би се могли кретати између зграда, без да их они из вана могу пратити, рекао је.

Мурадов помоћник, Рад Ахмед Али, који је водио Курде кроз тунеле рекао је како га је један посебно импресионирао. Унутар њега, ИСИЛ-ови милитанти су изградили бетонско склониште испод куће, те су се тамо могли сакрити када су им пријетили ваздушни напади. Темељи куће изнад склоништа попустили су након ваздушних напада. Али, бункер је остао нетакнут.

Други тунел у којем је повезано прегршт кућа имао је властити сребрни систем вентилације. Водио је до борбених позиција. Недавно је био кориште с обзиром да је Курде затекло чист веш како се суши и кафа на шпорету која је чекала да буде послужена.

Једна је соба била украшена графитима тзв. Исламске државе, а под је био испуњен стотинама кориштених боца за воду, од којих су неке биле испуњене урином. Доказ је то, пише WСЈ, да су борци ИСИЛ-а у затвореном простору боравили што је више могуће.

НН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

цлип

26.11.2015 11:11

Хоw Тонy Бларе цреатед Исламиц Стате хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=РцЦмQqНо1лМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

26.11.2015 12:39

Тунели се користе У рату од најстаријих времене људске цибилизације. У новије времену тунели су кориштени посебно пуно у време рата у Вијетнаму. Имали су велику и значајну улогу у ослободилачкој борби вијетнамског народа прво против Француза а затим против Американаца!

Name

лол

26.11.2015 11:22

Пацови...мисеви..коз..еби...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кгб

26.11.2015 18:48

Михајло глуп си као козак..ац.

ОДГОВОРИТЕ