Обама шокиран

Амерички предсједник Барак Обама изјавио је синоћ да је "шокиран и огорчен" видео снимком на којем бијели полицајац са 16 хитаца убија јеног младог црнца у Чикагу.

Свијет 26.11.2015 | 10:20
Обама шокиран

"Као и многи Американци, дубоко сам шокиран и огорчен снимком који показује како је убијен млади 17-годишњи Лаqуан МцДоналд", навео је Обама на свом профилу на друштвеној мрежи Фацебоок.

Полицајац Јасон Ван Дyке (37) у уторак је осуђен за убиство с предумишљајем у октобру 2014. године.

Локалне власти Чикага позвале су синоћ на смиреност послије објављивања видео снимка на којем се приказује МцДоналдово убиство.

У Чикагу је синоћ одржан протест током којем су три особе приведене. Сличан скуп је заказан вечерас.

Извор: Н1

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

НЕВЕРОВАТНО

26.11.2015 09:23

ОВДЕ НИЈЕ ПОТРЕБАН КОМЕНТАР *УБИЦЕ*ЈЕСУ И БИЦЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

скy

26.11.2015 11:09

Знате ли сто се тај континент зове Америка није слуцајно, узмите Британце кад су крстарили свијетом за плијеном којег су послије возили британској краљици и ана их је издасно наградјивала да иду у нове походе .А послије у модерној Америци,мото парола како год је била идемо на америцко тло да се обогатис а формално моцници су увели "демократију" као имас нека права а у ствари немас никаква,досло је вријеме видимо вријеме апартхејда под пластом "демократије"...,залосно.!

Name

СССС

26.11.2015 09:28

ТО ЈЕ АМЕРИКА ОБЕЋАНА ЗЕМЉА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

26.11.2015 09:32

Драги предсједниче, па то ти се дешава свакодневно или си шокиран што је дијете убијено са 16 метака. Можда су требали да штеде муницију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

26.11.2015 09:55

Психопате, убице и хоће да владају свијетом

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

26.11.2015 10:10

У задње двије године десило се оваквих бар 10 убистава на улицама САДа од стране психопата који су се на неки начин увалиле у полицију. Ниједан није осудјен за убиство, тек овај сад. А требао је скоро све и један. Видио сам на интернету и други случај гдје момак (бијелац, непуних 18 година), блица полицијском ауту јер га је исто заслијепило на цести у вожњи. Полицајац га стиже, зауставља, креће разговор, извлачи малог из аута, гази га на земљи и на крају га убија метком из службеног пиштоља. Мали није пружао физички отпор. Све то је снимила полицајчева камера. И полицајац је ослободјен сваке одговорности. Кад се послуша полицајчев глас и начин обраћања том дјетету, одмах се уочава да лик није сав свој него да пати од тешког поремећаја личности. Њему се не смије ништа рећи и мора га се беспоговорно послушати макар наложио да неко на сред цесте поједе говно. Трећи случај је кад десетеак полицајца обара на земљу и даве младог врло дебелог афро-американца. Он је, док је могао, јадан упозоравао да има проблеме с дисањем али њима добро дошло. Гади ми се све то, збиља. Полиција на овом простору није никад била таква никад, осим за вријеме НДХ и нацистичке Њемачке. Тад је гестапо могао радити шта год хоће! Све у свему, тешка срамота за америчко друштво. Што се мене тиче, кад ово видим, не знам како неко може рећи да је то обећана земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

26.11.2015 13:43

Тебе треба тек сокирати, стоко васљива па ти и твоји ово радите сваки дан сиром свијета, на овај или онај нацин, а убијате дупло и тродупло младје ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

велес

26.11.2015 14:14

Што не убију Обаму , и он је црн ?

ОДГОВОРИТЕ