Obama šokiran

Američki predsjednik Barak Obama izjavio je sinoć da je "šokiran i ogorčen" video snimkom na kojem bijeli policajac sa 16 hitaca ubija jenog mladog crnca u Čikagu.

Svijet 26.11.2015 | 10:20
Obama šokiran

"Kao i mnogi Amerikanci, duboko sam šokiran i ogorčen snimkom koji pokazuje kako je ubijen mladi 17-godišnji Laquan McDonald", naveo je Obama na svom profilu na društvenoj mreži Facebook.

Policajac Jason Van Dyke (37) u utorak je osuđen za ubistvo s predumišljajem u oktobru 2014. godine.

Lokalne vlasti Čikaga pozvale su sinoć na smirenost poslije objavljivanja video snimka na kojem se prikazuje McDonaldovo ubistvo.

U Čikagu je sinoć održan protest tokom kojem su tri osobe privedene. Sličan skup je zakazan večeras.

Izvor: N1

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

NEVEROVATNO

26.11.2015 09:23

OVDE NIJE POTREBAN KOMENTAR *UBICE*JESU I BICE .

ODGOVORITE
Name

sky

26.11.2015 11:09

Znate li sto se taj kontinent zove Amerika nije slucajno, uzmite Britance kad su krstarili svijetom za plijenom kojeg su poslije vozili britanskoj kraljici i ana ih je izdasno nagradjivala da idu u nove pohode .A poslije u modernoj Americi,moto parola kako god je bila idemo na americko tlo da se obogatis a formalno mocnici su uveli "demokratiju" kao imas neka prava a u stvari nemas nikakva,doslo je vrijeme vidimo vrijeme aparthejda pod plastom "demokratije"...,zalosno.!

Name

SSSS

26.11.2015 09:28

TO JE AMERIKA OBEĆANA ZEMLJA.

ODGOVORITE
Name

dragan

26.11.2015 09:32

Dragi predsjedniče, pa to ti se dešava svakodnevno ili si šokiran što je dijete ubijeno sa 16 metaka. Možda su trebali da štede municiju.

ODGOVORITE
Name

Градишка

26.11.2015 09:55

Психопате, убице и хоће да владају свијетом

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

26.11.2015 10:10

U zadnje dvije godine desilo se ovakvih bar 10 ubistava na ulicama SADa od strane psihopata koji su se na neki način uvalile u policiju. Nijedan nije osudjen za ubistvo, tek ovaj sad. A trebao je skoro sve i jedan. Vidio sam na internetu i drugi slučaj gdje momak (bijelac, nepunih 18 godina), blica policijskom autu jer ga je isto zaslijepilo na cesti u vožnji. Policajac ga stiže, zaustavlja, kreće razgovor, izvlači malog iz auta, gazi ga na zemlji i na kraju ga ubija metkom iz službenog pištolja. Mali nije pružao fizički otpor. Sve to je snimila policajčeva kamera. I policajac je oslobodjen svake odgovornosti. Kad se posluša policajčev glas i način obraćanja tom djetetu, odmah se uočava da lik nije sav svoj nego da pati od teškog poremećaja ličnosti. Njemu se ne smije ništa reći i mora ga se bespogovorno poslušati makar naložio da neko na sred ceste pojede govno. Treći slučaj je kad deseteak policajca obara na zemlju i dave mladog vrlo debelog afro-amerikanca. On je, dok je mogao, jadan upozoravao da ima probleme s disanjem ali njima dobro došlo. Gadi mi se sve to, zbilja. Policija na ovom prostoru nije nikad bila takva nikad, osim za vrijeme NDH i nacističke Njemačke. Tad je gestapo mogao raditi šta god hoće! Sve u svemu, teška sramota za američko društvo. Što se mene tiče, kad ovo vidim, ne znam kako neko može reći da je to obećana zemlja.

ODGOVORITE
Name

Sime

26.11.2015 13:43

Tebe treba tek sokirati, stoko vasljiva pa ti i tvoji ovo radite svaki dan sirom svijeta, na ovaj ili onaj nacin, a ubijate duplo i troduplo mladje ....

ODGOVORITE
Name

veles

26.11.2015 14:14

Što ne ubiju Obamu , i on je crn ?

ODGOVORITE