Либија: Двије недеље од киднаповања Срба

Скоро је две недеље од отмице двоје службеника амбасаде Србије у Либији. Ипак, о расплету готово ни речи. О том догађају ћути како Министарство спољних послова, тако и сам амбасадор у Либији, па о судбини отетих може само да се спекулише.

Свијет 20.11.2015 | 22:20
Либија: Двије недеље од киднаповања Срба

Дан-два после отмице, детаљно ју је свим медијима описивао као филмску. Амбасадор Србије у Либији, ипак, о судбини двоје отетих службеника већ 10 дана ћути.

Аутоматска секретарица је све што можете чути када позовете амбасадора Потежицу, како бисте сазнали шта је са отетима. У амбасади, преко фикнсог телефона, кажу да је данас у Либији празник и упућују нас на Министарство спољних послова, где је синоним за актуелну отмицу мук.

Три дана у министарству не одговарају на питања Н1 о отмици. О свему ћути како шеф дипломатије тако и генерални секретар министарства, који се данас није појавио на једном догађају, иако је био најављен.

С времена на време, отмицу прокоментарише први човек владе. Иако је у први мах рекао да ће на случај бити стављена тачка у року од 48 сати, о расплету више готово и не говори.

"Могу само да одговорим да су ти људи живи и да све радимо да што пре дођу у Србију. О свему другом тек после спашавања ћемо моћи да говоримо", рекао је Александар Вучић.

Дипломатски извори тврде: сигурно је да се не ради о класичном откупу, јер би у том случају знали и ко су отмичари и шта траже. Скоро две недеље од отмице случај остаје под велом тајни, а судбина отетих препуштена спекулацијама.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар