Libija: Dvije nedelje od kidnapovanja Srba

Skoro je dve nedelje od otmice dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji. Ipak, o raspletu gotovo ni reči. O tom događaju ćuti kako Ministarstvo spoljnih poslova, tako i sam ambasador u Libiji, pa o sudbini otetih može samo da se spekuliše.

Svijet 20.11.2015 | 22:20
Libija: Dvije nedelje od kidnapovanja Srba

Dan-dva posle otmice, detaljno ju je svim medijima opisivao kao filmsku. Ambasador Srbije u Libiji, ipak, o sudbini dvoje otetih službenika već 10 dana ćuti.

Automatska sekretarica je sve što možete čuti kada pozovete ambasadora Potežicu, kako biste saznali šta je sa otetima. U ambasadi, preko fiknsog telefona, kažu da je danas u Libiji praznik i upućuju nas na Ministarstvo spoljnih poslova, gde je sinonim za aktuelnu otmicu muk.

Tri dana u ministarstvu ne odgovaraju na pitanja N1 o otmici. O svemu ćuti kako šef diplomatije tako i generalni sekretar ministarstva, koji se danas nije pojavio na jednom događaju, iako je bio najavljen.

S vremena na vreme, otmicu prokomentariše prvi čovek vlade. Iako je u prvi mah rekao da će na slučaj biti stavljena tačka u roku od 48 sati, o raspletu više gotovo i ne govori.

"Mogu samo da odgovorim da su ti ljudi živi i da sve radimo da što pre dođu u Srbiju. O svemu drugom tek posle spašavanja ćemo moći da govorimo", rekao je Aleksandar Vučić.

Diplomatski izvori tvrde: sigurno je da se ne radi o klasičnom otkupu, jer bi u tom slučaju znali i ko su otmičari i šta traže. Skoro dve nedelje od otmice slučaj ostaje pod velom tajni, a sudbina otetih prepuštena spekulacijama.

Izvor: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar