Анализа: Да ли је Милер „капиталац“ каквог је Звезда чекала?

Две невероватне четвртине нису биле довољне! Изгледа да су црвено-бели коначно погодили са страним појачањем, али ни то није било довољно да се оствари велики тријумф у Француској!

Кошарка 20.11.2015 | 17:00
Анализа: Да ли је Милер „капиталац“ каквог је Звезда чекала?

Дуго је Црвена звезда чекала играча који би донео толико жељену разлику на терену у мечевима Евролиге, али се у том трагању изгледа коначно изашло из ћорсокака. Очекивали се да ће Квинсију Милеру бити потребно неколико месеци да се адаптира на европски стил кошарке, али је "прорадио" онда када се то можда и најмање очекивало. Американац је високе домете најавио у Минхену, где је уз Штимца, Јовића и Симоновића био главни актер меча, али је у Стразбуру потпуно експлодирао. Међутим, чак ни то није било довољно да црвено-бели дођу до треће победе у елитном такмичењу.

Лично он био је одговоран за Звездин сјај од 20 минута у арени Ренус Спорт. Са четири тројке већ на самом старту је пронашао кључ за одбрану домаћина и улио преко потребно самопоуздање својим саиграчима, пре свих Симоновићу и Гудурићу, па су Београђани на почетку треће четвртине били на огромних +21 (34:55).

Милер се након фантастичне серије тројки спустио под обруч и наставио да „малтретира“ домаћина под обручима. Било је свега, лаких поена, полагања и блокада, које су Стразбур учиниле употпуности немоћним у првом полувремену, али је онда уследио донекле и очекивани пад гостујућег састава, али не овакав... Звезда је од добијеног меча направила вересију и поново изгубила на прилично суров начин.

Ипак, оно што је сигурно јесте да је Звезда након три неуспешна пошаја, коначно погодила са страним појачањем и довела играча који је у стању да размрда комплетну екипу, а сасвим сигурно и пун Пионри који ће наредног петка дочекати шампиона Европе Реал из Мадрида.

Да ли ће то бити довољно за нешто више од очекиваног пораза против тако квалитетног ривала, остаје да се види...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

20.11.2015 17:08

На наслов је одговор да.Ово је једино Звездино појацање које има квалитет и које мозе правити разлику на терену не само у АБА вец и у Евролиги. Звезда је ове сезоне имала страсно пуно гресака са појацањима и тек је код Квинсија погодила. Бице ту јос рокада и побољсања,јер се враца Маркус Вилијамс који је сигурно велики плус за ову екипу,а даце Бог да буде и мање повреда јер немојте заборавити колико је играца ван строја. Несто друго је далеко битније од резултата под морање и пласмана у Топ 16. Звезда гура са страсно добрим младим играцима и Радоњиц им даје сансу сто због мора,а сто због зеље да их гурне у ватру и од њих направи лидере екипе. Наравно треба одати и свако признање Мајклу Цирбесу који је постујуци гостопримство узвратио са лојалносцу. Напред Звезда и све најбоље и Партизану јер без једног нема ни другог.

ОДГОВОРИТЕ