Analiza: Da li je Miler „kapitalac“ kakvog je Zvezda čekala?

Dve neverovatne četvrtine nisu bile dovoljne! Izgleda da su crveno-beli konačno pogodili sa stranim pojačanjem, ali ni to nije bilo dovoljno da se ostvari veliki trijumf u Francuskoj!

Košarka 20.11.2015 | 17:00
Analiza: Da li je Miler „kapitalac“ kakvog je Zvezda čekala?

Dugo je Crvena zvezda čekala igrača koji bi doneo toliko željenu razliku na terenu u mečevima Evrolige, ali se u tom traganju izgleda konačno izašlo iz ćorsokaka. Očekivali se da će Kvinsiju Mileru biti potrebno nekoliko meseci da se adaptira na evropski stil košarke, ali je "proradio" onda kada se to možda i najmanje očekivalo. Amerikanac je visoke domete najavio u Minhenu, gde je uz Štimca, Jovića i Simonovića bio glavni akter meča, ali je u Strazburu potpuno eksplodirao. Međutim, čak ni to nije bilo dovoljno da crveno-beli dođu do treće pobede u elitnom takmičenju.

Lično on bio je odgovoran za Zvezdin sjaj od 20 minuta u areni Renus Sport. Sa četiri trojke već na samom startu je pronašao ključ za odbranu domaćina i ulio preko potrebno samopouzdanje svojim saigračima, pre svih Simonoviću i Guduriću, pa su Beograđani na početku treće četvrtine bili na ogromnih +21 (34:55).

Miler se nakon fantastične serije trojki spustio pod obruč i nastavio da „maltretira“ domaćina pod obručima. Bilo je svega, lakih poena, polaganja i blokada, koje su Strazbur učinile upotpunosti nemoćnim u prvom poluvremenu, ali je onda usledio donekle i očekivani pad gostujućeg sastava, ali ne ovakav... Zvezda je od dobijenog meča napravila veresiju i ponovo izgubila na prilično surov način.

Ipak, ono što je sigurno jeste da je Zvezda nakon tri neuspešna pošaja, konačno pogodila sa stranim pojačanjem i dovela igrača koji je u stanju da razmrda kompletnu ekipu, a sasvim sigurno i pun Pionri koji će narednog petka dočekati šampiona Evrope Real iz Madrida.

Da li će to biti dovoljno za nešto više od očekivanog poraza protiv tako kvalitetnog rivala, ostaje da se vidi...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

20.11.2015 17:08

Na naslov je odgovor da.Ovo je jedino Zvezdino pojacanje koje ima kvalitet i koje moze praviti razliku na terenu ne samo u ABA vec i u Evroligi. Zvezda je ove sezone imala strasno puno gresaka sa pojacanjima i tek je kod Kvinsija pogodila. Bice tu jos rokada i poboljsanja,jer se vraca Markus Vilijams koji je sigurno veliki plus za ovu ekipu,a dace Bog da bude i manje povreda jer nemojte zaboraviti koliko je igraca van stroja. Nesto drugo je daleko bitnije od rezultata pod moranje i plasmana u Top 16. Zvezda gura sa strasno dobrim mladim igracima i Radonjic im daje sansu sto zbog mora,a sto zbog zelje da ih gurne u vatru i od njih napravi lidere ekipe. Naravno treba odati i svako priznanje Majklu Cirbesu koji je postujuci gostoprimstvo uzvratio sa lojalnoscu. Napred Zvezda i sve najbolje i Partizanu jer bez jednog nema ni drugog.

ODGOVORITE