Џихадисти ИД поново пријете Обами и Оланду

Исламска држава (ИД) објавила је нову видео поруку у којој пријети новим нападима у Француској, као и бомбашком нападом на Бијелу кућу у Wасхингтону, прењели су свјетски медији.

Свијет 20.11.2015 | 08:18
Џихадисти ИД поново пријете Обами и Оланду

У снимци коју су објавили милитанти у Ираку, ИД се хвали недавним нападима у Паризу у којима је убијено 129 особа, те пријети нападом на Бијелу кућу.

"Дићи ћемо је у зрак, како што смо дигли у зрак идоле у нашој земљи" рекао је један од маскираних милитаната на снимци.

Милитанти такођер пријете новим нападима "на француске споменике". Снимка је објављена дан након што је ИД објавио снимку с призорима из Неw Yорка којом се сугеришу напади на тај амерички град.

Директор ФБИ-ја Јамес Цомеy рекао је у четвртак да засад нема "вјеродостојне" пријетње нападом у САД-у "у стилу" напада на Париз.

Портпарол Стате Департмента Јохн Кирбy казао је да се тренутно процјењује "аутентичност" тог видео материјала.

"Сви ми у влади Сједињених Држава озбиљно схвтамо такве пријетње" рекао је Кирбy.

У новом видеу Бијелој кући пријете самоубилачким нападима и аутобомбама те обећавају нове нападе на Француску. Видео почиње исјечком из ТВ-вијести о нападима у Паризу, а потом приказује два милитанта који одвојено говоре у камеру.

Назвали су видео "Париз прије Рима", а приказује борбе Исламске државе а који пријете рушењем француских споменика и обећавају напад на Бијелу кућу.

Пријете и америчком предсједнику Барацку Обаму и Францоису Холландеу.

Извор: Агнеције

Коментари / 0

Оставите коментар