БиХ: За викенд сусњежица и снијег

У Босни и Херцеговини за викенд се очекује нагло захлађење са сусњежицом и снијегом, који ће прво падати на планинама, а од понедјељка, 23. новембра, и у нижим предјелима.

Босна и Херцеговина 18.11.2015 | 22:50
БиХ: За викенд сусњежица и снијег

Метеоролози кажу да ће у суботу, 21. новембра, бити претежно облачно и кишовито вријеме, уз долазак знатно хладнијег зрака. Крајем дана нагло ће захладњети, прво на западу, гдје ће се на планинама температура спустити испод нуле, а киша ће током ноћи прелазити у снијег.

У недјељу, 22. новембра, услиједит ће формирање сњежног покривача, вишег у планинама. У нижим предјелима више снијега бит ће на прелазу на понедјељак. На југу у ноћи и ујутро очекује се обилнија киша. Највиша дневна температура износит ће од један до шест степени Целзијуса.

Према прогнозама, у ноћи на понедјељак, 23. новембра, и даље ће бити снијега. Током дана очекује се престанак падавина, али ће и даље бити хладно. Температура ће на планинама бити испод нуле, а у осталим предјелима од један до пет степени Целзијусових.

На прелазу на уторак, 24. новембра, наоблачење са запада поново ће донијети кишу и снијег у вишим предјелима, као и у сриједу и четвртак, у вријеме празника 25. и 26. новембра.

У вишим предјелима бит ће снијега, а у нижим предјелима сусњежице, чак и ледене кише. Ноћна температура у планинама ће бити испод нуле, у нижим предјелима око нуле, а дневна температура ће износити од један до пет степени.

Коментари / 0

Оставите коментар