BiH: Za vikend susnježica i snijeg

U Bosni i Hercegovini za vikend se očekuje naglo zahlađenje sa susnježicom i snijegom, koji će prvo padati na planinama, a od ponedjeljka, 23. novembra, i u nižim predjelima.

Bosna i Hercegovina 18.11.2015 | 22:50
BiH: Za vikend susnježica i snijeg

Meteorolozi kažu da će u subotu, 21. novembra, biti pretežno oblačno i kišovito vrijeme, uz dolazak znatno hladnijeg zraka. Krajem dana naglo će zahladnjeti, prvo na zapadu, gdje će se na planinama temperatura spustiti ispod nule, a kiša će tokom noći prelaziti u snijeg.

U nedjelju, 22. novembra, uslijedit će formiranje snježnog pokrivača, višeg u planinama. U nižim predjelima više snijega bit će na prelazu na ponedjeljak. Na jugu u noći i ujutro očekuje se obilnija kiša. Najviša dnevna temperatura iznosit će od jedan do šest stepeni Celzijusa.

Prema prognozama, u noći na ponedjeljak, 23. novembra, i dalje će biti snijega. Tokom dana očekuje se prestanak padavina, ali će i dalje biti hladno. Temperatura će na planinama biti ispod nule, a u ostalim predjelima od jedan do pet stepeni Celzijusovih.

Na prelazu na utorak, 24. novembra, naoblačenje sa zapada ponovo će donijeti kišu i snijeg u višim predjelima, kao i u srijedu i četvrtak, u vrijeme praznika 25. i 26. novembra.

U višim predjelima bit će snijega, a u nižim predjelima susnježice, čak i ledene kiše. Noćna temperatura u planinama će biti ispod nule, u nižim predjelima oko nule, a dnevna temperatura će iznositi od jedan do pet stepeni.

Komentari / 0

Ostavite komentar