Гранични прелази БиХ у катастрофалном стању

Ситуација на неким граничним прелазима у БиХ када је ријеч о инфраструктури и условима за рад граничних полицајаца толико је катастрофална да не заслужује било какав коментар, оцијенио је замјеник предсједавајућег Одбора Парламентарне скупштине БиХ за жалбе грађана Борислав Радић.

Босна и Херцеговина 18.11.2015 | 09:50
Гранични прелази БиХ у катастрофалном стању

Према његовим ријечима, на појединим прелазима људи немају струје, ни воде, ложе ватру и користе тоалете у природном окружењу.

"На другим прелазима, гдје постоји инфраструктура, попут Изачића или Раче, не ради видеонадзор и они имају неке друге проблеме. Оно што је забрињавајуће јесте да већ дуго гранични прелази у БиХ или нису под видеонадзором или је инсталиран прије неколико година, па онеспособљен због неодржавања", рекао је Радић за сарајевско "Ослобођење".

Он је објаснио да је видеонадзор био под контролом Управе за индиректно опорезивање БиХ, али да ће на основу одређених закључака парламента БиХ постепено бити стављен под управу Граничне полиције.

Радић је додао да забрињава и што запослени у полицијским тијелима БиХ, не само у Граничној полицији, годинама нису прошли никакве љекарске прегледе - посљедња здравствена контрола њихове радне способности обављена је 2007. и 2008. године.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Граничар

18.11.2015 09:21

Али зато када уђете у зграде инстуција БиХ или РС као да сте у ХОЛИВУДУ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

18.11.2015 16:03

Гранични прелази својим изгледом само најављују У какву земљу улазити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

18.11.2015 16:05

Право је цудо како та границна слузба опстаје, на вецини прелаза руководиоци долазе по једном у 6 мјесеци, полицајци се договарају да неко има на прелазу, необицно им је ако им нико не остави за кафу, онда је нису попили.

ОДГОВОРИТЕ