Granični prelazi BiH u katastrofalnom stanju

Situacija na nekim graničnim prelazima u BiH kada je riječ o infrastrukturi i uslovima za rad graničnih policajaca toliko je katastrofalna da ne zaslužuje bilo kakav komentar, ocijenio je zamjenik predsjedavajućeg Odbora Parlamentarne skupštine BiH za žalbe građana Borislav Radić.

Bosna i Hercegovina 18.11.2015 | 09:50
Granični prelazi BiH u katastrofalnom stanju

Prema njegovim riječima, na pojedinim prelazima ljudi nemaju struje, ni vode, lože vatru i koriste toalete u prirodnom okruženju.

"Na drugim prelazima, gdje postoji infrastruktura, poput Izačića ili Rače, ne radi videonadzor i oni imaju neke druge probleme. Ono što je zabrinjavajuće jeste da već dugo granični prelazi u BiH ili nisu pod videonadzorom ili je instaliran prije nekoliko godina, pa onesposobljen zbog neodržavanja", rekao je Radić za sarajevsko "Oslobođenje".

On je objasnio da je videonadzor bio pod kontrolom Uprave za indirektno oporezivanje BiH, ali da će na osnovu određenih zaključaka parlamenta BiH postepeno biti stavljen pod upravu Granične policije.

Radić je dodao da zabrinjava i što zaposleni u policijskim tijelima BiH, ne samo u Graničnoj policiji, godinama nisu prošli nikakve ljekarske preglede - posljednja zdravstvena kontrola njihove radne sposobnosti obavljena je 2007. i 2008. godine.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Graničar

18.11.2015 09:21

Ali zato kada uđete u zgrade instucija BiH ili RS kao da ste u HOLIVUDU !

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

18.11.2015 16:03

Гранични прелази својим изгледом само најављују У какву земљу улазити!

ODGOVORITE
Name

Roki

18.11.2015 16:05

Pravo je cudo kako ta granicna sluzba opstaje, na vecini prelaza rukovodioci dolaze po jednom u 6 mjeseci, policajci se dogovaraju da neko ima na prelazu, neobicno im je ako im niko ne ostavi za kafu, onda je nisu popili.

ODGOVORITE