Анонимуси покренули акцију против ИСИЛ-а

Анонимоуси су почели с објављивањем личних информација осумњичених екстремиста, након што су објавили рат Исламској држави, као начин освете због терористичких напада у Паризу. Саопштили су данас да су оборили више од 5.500 налога на Тwиттеру који припадају Исламској држави (ИС).

Свијет 17.11.2015 | 21:10
Анонимуси покренули акцију против ИСИЛ-а

Анонимуси су то објавили твитујући са свог налога #ОпПарис, након што су објавили "тотални рат" тој џихадистичкој групи после низа напада у Паризу, преноси "Раша тудеј".

"Наша способност да оборимо ИС је директан резултат наших хакера, минера података и шпијуна које имамо по целом свету. Имамо људе који су веома блиски ИС на терену", рекао је портпарол Анонимуса Алекс Паучер.

Како је додао, хакерска група је изградила инструменте који "би могли да буду бољи него средства иједне светске владе у борби против ИС онлајн".

Свестан да и ИС има своје хакере, Паучер је изразио уверење да џихадистичка група нема хакере какве имају Анонимуси.

"Заподенули су борбу са Анонимусима када су напали Париз и сада би требало да очекују наш потез", рекао је он, додавши да хакерска група "неће само седети по страни и посматрати како се терористички напади изводе по свету".

Анонимуси су јуче објавили видео снимак у којем најављују да ће "отпочети највећу операцију икада" против ИС, после напада изведених у петак у Паризу у којима је 129 људи убијено, а 352 рањено.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нено

17.11.2015 21:26

Стета каласњиковке немају wифи, мозда би могли и уцинити несто...#ОпПарис Овај знак "#(Хасхтаг)" постао је синоним за "празна прица" или "мало морген" на интернету. Као например (Мало морген)ОпПарис или (Мало морген)ПраyФорПарис.

ОДГОВОРИТЕ