Anonimusi pokrenuli akciju protiv ISIL-a

Anonimousi su počeli s objavljivanjem ličnih informacija osumnjičenih ekstremista, nakon što su objavili rat Islamskoj državi, kao način osvete zbog terorističkih napada u Parizu. Saopštili su danas da su oborili više od 5.500 naloga na Twitteru koji pripadaju Islamskoj državi (IS).

Svijet 17.11.2015 | 21:10
Anonimusi pokrenuli akciju protiv ISIL-a

Anonimusi su to objavili tvitujući sa svog naloga #OpParis, nakon što su objavili "totalni rat" toj džihadističkoj grupi posle niza napada u Parizu, prenosi "Raša tudej".

"Naša sposobnost da oborimo IS je direktan rezultat naših hakera, minera podataka i špijuna koje imamo po celom svetu. Imamo ljude koji su veoma bliski IS na terenu", rekao je portparol Anonimusa Aleks Paučer.

Kako je dodao, hakerska grupa je izgradila instrumente koji "bi mogli da budu bolji nego sredstva ijedne svetske vlade u borbi protiv IS onlajn".

Svestan da i IS ima svoje hakere, Paučer je izrazio uverenje da džihadistička grupa nema hakere kakve imaju Anonimusi.

"Zapodenuli su borbu sa Anonimusima kada su napali Pariz i sada bi trebalo da očekuju naš potez", rekao je on, dodavši da hakerska grupa "neće samo sedeti po strani i posmatrati kako se teroristički napadi izvode po svetu".

Anonimusi su juče objavili video snimak u kojem najavljuju da će "otpočeti najveću operaciju ikada" protiv IS, posle napada izvedenih u petak u Parizu u kojima je 129 ljudi ubijeno, a 352 ranjeno.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

neno

17.11.2015 21:26

Steta kalasnjikovke nemaju wifi, mozda bi mogli i uciniti nesto...#OpParis Ovaj znak "#(Hashtag)" postao je sinonim za "prazna prica" ili "malo morgen" na internetu. Kao naprimer (Malo morgen)OpParis ili (Malo morgen)PrayForParis.

ODGOVORITE