Француска полиција извела 160 рација

Француска полиција извела је више од 160 рација у уторак, више од 100 људи је у кућном притвору, а на десетине су у затвору. Како јавља репортер Н1 из Париза, поново је затворен Ајфелов торањ.

Свијет 17.11.2015 | 16:30
Француска полиција извела 160 рација

Портпаролка Ајфеловог торња Марта Озболт је рекла да торањ јутрос није отворен за посетиоце, не наводећи конкретан разлог, али је алудирала на актуелну ситуацију у француској престоници. Ајфелов торањ је поново био отворен у понедељак, пошто два дана није примао посетиоце због терористичких напада у петак.

Француска полиција пронашла је аутомобил на Тргу Алберт Кан, који је дошао из Брисела, а за који се сумња да је коришћен за припрему напада. Последња информација је и да је полиција претресла две хотелске собе у предграђу Париза, које су изнајмљене на име Салеха Абдесалама, главног осумњиченог за нападе у Паризу.

Потрага за њим се наставља, пошто је велика акција белгијске полиције у бриселском кварту Моленбек у уторак завршена без хапшења. Абделслам је белгијски држављанин који је означен као директни извршилац и продужена рука вође операције Абделхамида Абауда.

Абауд је осуђен у одсуству на 20 година затвора због напада на полицију почетком године у Белгији, али је упркос хапшењу у Грчкој успео да дође до Сирије где је сада један од најактивнијих чланова Исламске државе.

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

17.11.2015 15:35

Занимљиво!?

ОДГОВОРИТЕ