Francuska policija izvela 160 racija

Francuska policija izvela je više od 160 racija u utorak, više od 100 ljudi je u kućnom pritvoru, a na desetine su u zatvoru. Kako javlja reporter N1 iz Pariza, ponovo je zatvoren Ajfelov toranj.

Svijet 17.11.2015 | 16:30
Francuska policija izvela 160 racija

Portparolka Ajfelovog tornja Marta Ozbolt je rekla da toranj jutros nije otvoren za posetioce, ne navodeći konkretan razlog, ali je aludirala na aktuelnu situaciju u francuskoj prestonici. Ajfelov toranj je ponovo bio otvoren u ponedeljak, pošto dva dana nije primao posetioce zbog terorističkih napada u petak.

Francuska policija pronašla je automobil na Trgu Albert Kan, koji je došao iz Brisela, a za koji se sumnja da je korišćen za pripremu napada. Poslednja informacija je i da je policija pretresla dve hotelske sobe u predgrađu Pariza, koje su iznajmljene na ime Saleha Abdesalama, glavnog osumnjičenog za napade u Parizu.

Potraga za njim se nastavlja, pošto je velika akcija belgijske policije u briselskom kvartu Molenbek u utorak završena bez hapšenja. Abdelslam je belgijski državljanin koji je označen kao direktni izvršilac i produžena ruka vođe operacije Abdelhamida Abauda.

Abaud je osuđen u odsustvu na 20 godina zatvora zbog napada na policiju početkom godine u Belgiji, ali je uprkos hapšenju u Grčkoj uspeo da dođe do Sirije gde je sada jedan od najaktivnijih članova Islamske države.

Izvor: N1

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

17.11.2015 15:35

Zanimljivo!?

ODGOVORITE