Маоча: Обавјештајци надзиру проблематичне

Српска обавјештајна служба одржава интензивне контакте са сродним службама у БиХ и РС у циљу надзирања активности симпатизера Исламске државе (ИД) у околини села Горња Маоча, јавља "Гардијан".

Босна и Херцеговина 17.11.2015 | 15:30
Маоча: Обавјештајци надзиру проблематичне

"Постоји могућност проласка терориста овом рутом према Бечу и даље. Ми знамо да је рута којом је терориста прошао према Паризу како би извео напад ишла преко Македоније, Србије и Хрватске", рекао је неименовани извор блиски српској безбједносној служби.

Српска полиција је ухапсила човјека са сиријским пасошем у којем су били исти подаци као и на пасошу који је нађен у близини тијела једног од бомбаша самоубица у Паризу, рекли су полицијски извори "Гардијану".

У пасошу су наведени исто име и детаљи, али је другачија фотографија од оне на пронађеном пасошу поред терористе.

Српски званичници мисле да су оба пасоша лажна и додају да сарађују са француским истражитељима како би се установила валидност документа.

Француска полиција је нашла пасош на име Ахмад Ал-Мохамад.

Седмог октобра се тај човјек регистровао на грчком острву Лерос прије него што је отпутовао за Србију и Хрватску, на путу према Француској.

Други човјек, користећи други пасош са истим детаљима, откривен је у избјегличком центру у Прешеву.

Француске власти нису потврдиле да ли отисци прстију човјека који се регистровао на Леросу одговарају отисцима прстију бомбаша самоубице.

Након што се регистровао у Грчкој, Ал Мохамад је прешао у Македонију, потом у Србију и Хрватску. У Хрватској се задржао 6 сати, одакле је упућен према Мађарској и Аустрији.

НН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

17.11.2015 19:12

Шта има да их надзиру? Деца се надзиру, екстремисти се разоружавају, хапсе и суде!

ОДГОВОРИТЕ