Maoča: Obavještajci nadziru problematične

Srpska obavještajna služba održava intenzivne kontakte sa srodnim službama u BiH i RS u cilju nadziranja aktivnosti simpatizera Islamske države (ID) u okolini sela Gornja Maoča, javlja "Gardijan".

Bosna i Hercegovina 17.11.2015 | 15:30
Maoča: Obavještajci nadziru problematične

"Postoji mogućnost prolaska terorista ovom rutom prema Beču i dalje. Mi znamo da je ruta kojom je terorista prošao prema Parizu kako bi izveo napad išla preko Makedonije, Srbije i Hrvatske", rekao je neimenovani izvor bliski srpskoj bezbjednosnoj službi.

Srpska policija je uhapsila čovjeka sa sirijskim pasošem u kojem su bili isti podaci kao i na pasošu koji je nađen u blizini tijela jednog od bombaša samoubica u Parizu, rekli su policijski izvori "Gardijanu".

U pasošu su navedeni isto ime i detalji, ali je drugačija fotografija od one na pronađenom pasošu pored teroriste.

Srpski zvaničnici misle da su oba pasoša lažna i dodaju da sarađuju sa francuskim istražiteljima kako bi se ustanovila validnost dokumenta.

Francuska policija je našla pasoš na ime Ahmad Al-Mohamad.

Sedmog oktobra se taj čovjek registrovao na grčkom ostrvu Leros prije nego što je otputovao za Srbiju i Hrvatsku, na putu prema Francuskoj.

Drugi čovjek, koristeći drugi pasoš sa istim detaljima, otkriven je u izbjegličkom centru u Preševu.

Francuske vlasti nisu potvrdile da li otisci prstiju čovjeka koji se registrovao na Lerosu odgovaraju otiscima prstiju bombaša samoubice.

Nakon što se registrovao u Grčkoj, Al Mohamad je prešao u Makedoniju, potom u Srbiju i Hrvatsku. U Hrvatskoj se zadržao 6 sati, odakle je upućen prema Mađarskoj i Austriji.

NN

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

17.11.2015 19:12

Šta ima da ih nadziru? Deca se nadziru, ekstremisti se razoružavaju, hapse i sude!

ODGOVORITE