"Бобар осигурање" се задужује пет милиона

купштина акционара "Бобар осигурања" Бијељина донијела је одлуку да се ово осигуравајуће друштво може задужити за пет милиона марака, код Бор банке Сарајево, уз претходно прибављену сагласност Агенције за осигурање Републике Српске.

Република Српска 17.11.2015 | 16:04
"Бобар осигурање" се задужује пет милиона

Како је наведено у извјештају након ове ванредне сједнице Скупштине акционара, ова одлука има ограничено дејство и важи до 1. марта сљедеће године, након чега престаје да важи уколико не дође до реализације.

Поред тога, Скупштина акционара је дала сагласност да се упише хипотека другог реда над некретнинама које су назначене у сагласности коју је овом осигуравајућем друштву дала Бор банка. На овој ванредној сједници Скупштине акционара "Бобар осигурања" разријешила је предсједника и чланове Управног одбора ове осигуравајуће куће. На истој сједници именовано је пет нових чланова Управног одбора "Бобар осигурања" Бијељина.

Подсјећамо да је "Бобар осигурање" Бијељина добило негативно мишљење ревизора за прошлу годину, јер финансијски извјештаји не приказују истинито и објективно финансијско стање овог осигуравајућег друштва у складу с прописима, стоји у ревизорском извјештају објављеном на Бањалучкој берзи.

У извјештају се наводи и да је "Бобар осигурање" у прошлој години исказало губитак од 12,1 милион КМ, те мањак расположивог капитала у износу од 11,9 милиона марака.

Извор: Независне новине

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

де

17.11.2015 11:40

Ово је луда куца гдје се незна ко кога , односно коме висе дугује ; гдје су паре из БОБАР БАНКЕ,па сад иду даље , све це отици у ПРОПАСТ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пословњак

17.11.2015 11:40

Која год фирма крене у стечај или почне пропадати, окрене се Бор банци да отвори трансакцијски рачун или узме кредит. То је прилично симптоматично и по мени захтијева дубљу анализу и истрагу надлежних органа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

де

17.11.2015 12:21

Немамо ми назалост НАДЛЕЗНИХ ; ми имамо само "органе!"

Name

БИЈЕЉИНА

17.11.2015 12:06

ЦУЈ ,ПА НЕКА СЕ ЗАДУЗЕ У БОБАР БАНЦИ.ПРАВО ЈЕ ЦУДО ДА ОНИ И ДАЉЕ ПОСЛУЈУ. ЛЕГЛО КРИМИНАЛНИХ РАДЊИ У БОБАР ОСИГУРАЊУ.И ЊИМА СЕ СВЕ ГЛЕДА КРОЗ ПРСТЕ.ТУЗНО ДА ЈЕ НЕКО ГРАДИО СВОЈУ ИМПЕРИЈУ НА ПЉАЦКАЊУ НАРОДА,КАКО ЈЕ РАДИО ТАКО ЈЕ И ЗАВРСИО И ДРУГИ ЦЕ ЗАВРСИТИ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

бих

17.11.2015 12:16

Тузиластво бих мора да изузме сву документацију о свим кредитима које је Бобар банка давала. Сад су се лопови из бобар банке дрзнули да отимају имовину људима који нису уплетени у криминал,којима је остало јос мало кредита да врате али их је банка са собом гурнула у провалију. А они лопови који су политицки добили милионске кредите на безвриједну хипотеку,задовољно трљају руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

17.11.2015 13:40

Сада це се ици у федерацију по кредите..назалост....

ОДГОВОРИТЕ
Name

вирус

17.11.2015 17:48

Све ово треба по кратком поступку

ОДГОВОРИТЕ