"Bobar osiguranje" se zadužuje pet miliona

kupština akcionara "Bobar osiguranja" Bijeljina donijela je odluku da se ovo osiguravajuće društvo može zadužiti za pet miliona maraka, kod Bor banke Sarajevo, uz prethodno pribavljenu saglasnost Agencije za osiguranje Republike Srpske.

Republika Srpska 17.11.2015 | 16:04
"Bobar osiguranje" se zadužuje pet miliona

Kako je navedeno u izvještaju nakon ove vanredne sjednice Skupštine akcionara, ova odluka ima ograničeno dejstvo i važi do 1. marta sljedeće godine, nakon čega prestaje da važi ukoliko ne dođe do realizacije.

Pored toga, Skupština akcionara je dala saglasnost da se upiše hipoteka drugog reda nad nekretninama koje su naznačene u saglasnosti koju je ovom osiguravajućem društvu dala Bor banka. Na ovoj vanrednoj sjednici Skupštine akcionara "Bobar osiguranja" razriješila je predsjednika i članove Upravnog odbora ove osiguravajuće kuće. Na istoj sjednici imenovano je pet novih članova Upravnog odbora "Bobar osiguranja" Bijeljina.

Podsjećamo da je "Bobar osiguranje" Bijeljina dobilo negativno mišljenje revizora za prošlu godinu, jer finansijski izvještaji ne prikazuju istinito i objektivno finansijsko stanje ovog osiguravajućeg društva u skladu s propisima, stoji u revizorskom izvještaju objavljenom na Banjalučkoj berzi.

U izvještaju se navodi i da je "Bobar osiguranje" u prošloj godini iskazalo gubitak od 12,1 milion KM, te manjak raspoloživog kapitala u iznosu od 11,9 miliona maraka.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

de

17.11.2015 11:40

Ovo je luda kuca gdje se nezna ko koga , odnosno kome vise duguje ; gdje su pare iz BOBAR BANKE,pa sad idu dalje , sve ce otici u PROPAST !

ODGOVORITE
Name

Poslovnjak

17.11.2015 11:40

Koja god firma krene u stečaj ili počne propadati, okrene se Bor banci da otvori transakcijski račun ili uzme kredit. To je prilično simptomatično i po meni zahtijeva dublju analizu i istragu nadležnih organa.

ODGOVORITE
Name

de

17.11.2015 12:21

Nemamo mi nazalost NADLEZNIH ; mi imamo samo "organe!"

Name

BIJELJINA

17.11.2015 12:06

CUJ ,PA NEKA SE ZADUZE U BOBAR BANCI.PRAVO JE CUDO DA ONI I DALJE POSLUJU. LEGLO KRIMINALNIH RADNJI U BOBAR OSIGURANJU.I NJIMA SE SVE GLEDA KROZ PRSTE.TUZNO DA JE NEKO GRADIO SVOJU IMPERIJU NA PLJACKANJU NARODA,KAKO JE RADIO TAKO JE I ZAVRSIO I DRUGI CE ZAVRSITI,

ODGOVORITE
Name

bih

17.11.2015 12:16

Tuzilastvo bih mora da izuzme svu dokumentaciju o svim kreditima koje je Bobar banka davala. Sad su se lopovi iz bobar banke drznuli da otimaju imovinu ljudima koji nisu upleteni u kriminal,kojima je ostalo jos malo kredita da vrate ali ih je banka sa sobom gurnula u provaliju. A oni lopovi koji su politicki dobili milionske kredite na bezvrijednu hipoteku,zadovoljno trljaju ruke.

ODGOVORITE
Name

Dada

17.11.2015 13:40

Sada ce se ici u federaciju po kredite..nazalost....

ODGOVORITE
Name

virus

17.11.2015 17:48

Sve ovo treba po kratkom postupku

ODGOVORITE