Један љекар дао отказ, три суспендована

Љекари Звонко Пулетић, Хака Тахировић и Јела Цимбаљевић суспендовани су одлуком директора бјелопољске болнице Бисерке Булатовић, док је доктор Томислав Јеремић раскинуо радни однос са том установом.

Регион 17.11.2015 | 08:12
Један љекар дао отказ, три суспендована

Поводом покренутог кривичног поступка против Јеремића, Пулетића, Тахировићеве и Цимбаљевићеве, послије вишемјесечне комуникације са надлежним државним органима, од надлежног Министарства стигао је став да они, упркос томе што су удаљени са руководећих мјеста директора болнице и начелника одјељења, треба да буду удаљени из процеса рада који обављају као љекари специјалисти, саопштено је из бјелопољске болнице.

"Урађена су рјешења о суспензији за три љекара, док је Јеремић, који се налази на лијечењу, Управи болнице поднио захтјев за прекид радног односа због континуираног и бескрупулозног притиска који се врши на љекаре и њихове породице. Његов захтјев о прекиду радног односа је прихваћен", наводи се у саопштењу.

Испред зграде бјелопољске општине од 10. новембра штрајкују глађу Славиша Кнежевић, отац бебе која је преминула усљед инфекције и очеви инфицираних беба Предраг Каришик, Елдин Салемовић, као и Вучић Ракоњац, тражећи суспензију љекара којима се суди због инфекције у болници.

У бјелопољском породилишту прошле године инфицирано је пет беба, од којих је једна преминула.

Коментари / 0

Оставите коментар