Jedan ljekar dao otkaz, tri suspendovana

Ljekari Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević suspendovani su odlukom direktora bjelopoljske bolnice Biserke Bulatović, dok je doktor Tomislav Jeremić raskinuo radni odnos sa tom ustanovom.

Region 17.11.2015 | 08:12
Jedan ljekar dao otkaz, tri suspendovana

Povodom pokrenutog krivičnog postupka protiv Jeremića, Puletića, Tahirovićeve i Cimbaljevićeve, poslije višemjesečne komunikacije sa nadležnim državnim organima, od nadležnog Ministarstva stigao je stav da oni, uprkos tome što su udaljeni sa rukovodećih mjesta direktora bolnice i načelnika odjeljenja, treba da budu udaljeni iz procesa rada koji obavljaju kao ljekari specijalisti, saopšteno je iz bjelopoljske bolnice.

"Urađena su rješenja o suspenziji za tri ljekara, dok je Jeremić, koji se nalazi na liječenju, Upravi bolnice podnio zahtjev za prekid radnog odnosa zbog kontinuiranog i beskrupuloznog pritiska koji se vrši na ljekare i njihove porodice. Njegov zahtjev o prekidu radnog odnosa je prihvaćen", navodi se u saopštenju.

Ispred zgrade bjelopoljske opštine od 10. novembra štrajkuju glađu Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula usljed infekcije i očevi inficiranih beba Predrag Karišik, Eldin Salemović, kao i Vučić Rakonjac, tražeći suspenziju ljekara kojima se sudi zbog infekcije u bolnici.

U bjelopoljskom porodilištu prošle godine inficirano je pet beba, od kojih je jedna preminula.

Komentari / 0

Ostavite komentar