"Вијести Уммета" су лоциране у Америци

Минситар безбједности БиХ Драган Мектић борави у Паризу гдје је са представницима Министарства унутрашњих послова Француске разговаро о начинима борбе против тероризма. Иако је посјета раније договорена, Мектић каже да су терористички напади у Паризу одредили и теме разговора, а посебно када је у питању ванредна ситуација, као што је ова у којој се сада Париз налази.

Босна и Херцеговина 16.11.2015 | 18:25
"Вијести Уммета" су лоциране у Америци

Министар безбједности БиХ Драган Мектић након састанка у Паризу са представницима Министарства унутрашњих послова Француске рекао је за БН ТВ да је овај састанак раније договорен.

Упитан да ли је било ријечи о недавном захтјеву Интерпола за провјеру неких лица везаних са терористичким групама, Мектић је рекао да је то уобичајени начин рада, техничке помоћи путем и преко Интерпола и да се не тиче БиХ директно.

Он је истакао да за сада не постоје сазнања да је неко из БиХ доведен у везу са терористичким нападом у Паризу и да нема ништа што би се директно тицало БиХ.

“За сада нема информација које би указивале на то да постоји веза између БиХ са догађајима у Паризу”, каже Мектић.

Мектић је додао да је данас за представницима француског Министарства унутрашњих послова разговарао и о теми, како лоцирати исламистичке портале, укинути и забранити њихов рад.

“Све пријетње према БиХ су нас подстакле да мјере безбједности подигнемо на највиши ниво. И данас сам, а и наредних дана ћу разговарати са колегама из Париза о њиховим искуствима о антитерористичким законима и посебним овлаштењима када је у питању борба против тероризма”, каже Мектић.

Мектић је рекао да је пријетња грађанима БиХ коју је јуче објавио исламистички блог Вијести Уммета директна пријетња безбједносним агенцијама БиХ.

„Имамо информације које указују да су спорне вијести постављање на територији САД-а“, нагласио је Мектић.

Мектић ће у Паризу боравити два дана, а требало би да се састанке и са министром унутрашњих послова Француске и главним тужиоцем Париза.

БН ТВ

 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

блог

16.11.2015 17:43

Гдје би био друго него у САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

16.11.2015 21:08

Јој људима није ни до цега а он отисо да разговара о тероризму, мајко мила као ми неког интересујемо, нит интересујмо избјеглице нит терористе нит Французе. Дизали су галаму доци це код нас избјеглице, а оно ни један није хтио проци а камо ли остати, радије јасу преко зице у Мадјарску него да додју у БИХ.

Name

Драган

16.11.2015 17:50

Што ли ме то не изненађује?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баук

16.11.2015 18:01

Он или је луд или не зна посао или нас зајебава. Па мамлазе не открива се гдје ста лоцирано. Него цутис док их не ухватис за врат иза рацунара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммммм

16.11.2015 18:29

Да нису у Маоци,пошаљи свог савјетника Златка Милетица да провјери...Аааа нееее,горе не несмије полиција,пардон министре...Нека сте ви њих обавјестили да су лоцирани,ма гдје били ....

Name

Није он глуп...

16.11.2015 18:33

...То се тако каже, да се ови укљукају па ће их онда за врат...зна он да нису у Америци...

Name

рибизла

16.11.2015 18:08

Исил је основан од стране најкрупнијег свјетског капитала да унесе хаос на блиски исток да би пала цијена сирове нафте. Уз то, да се растуре државе које су под икакавом доминацјиом Русије или желе бити самосталне као што је био случај са Либијом и Ираком. То што ће Исил једног дана за одмазду побити одредјену количину градјана у њиховој земљи нема везе јер се то све уклапа у паклени план да се лакше контролишу масе у тим земљама. Ево сад су их све окупили око идеје борбе против тероризма. Мислио сам да на Западу живе далеко свјесни људи него овдје на балкану али су они изгледа веће будале од ових овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еди

16.11.2015 19:05

БРАВО ,МАЈСТОРЕ.....

Name

блогер

16.11.2015 20:14

Рибизла, могућа је и та теорија.

Name

Сале

16.11.2015 23:12

А засто би моцници спустали цијену нафте кад зарадјују много висе са 120$ по барелу уместо 35$, нема никакве логике.

Name

Босанац

16.11.2015 18:44

Појма ти немаш професоре за "безбједност", почео си ко Рудоња да продајеш информације за неписмене овце без дана школе (којих је код нас највише). Компанија која "изнајмљује/продаје" простор на интернету, је у САД-у. Твоји "терористи" вјероватно оперишу негдје из Сиријске хладовине. Потребан им је само приступ били чијем интернету... Плате којег "Србина" да преводи њихове будалаштине и притишће ЕНТЕР дугме. Портал је на Српском језику (барем тако се сви хвале, укључујући и тебе Мектићу), цијели балкан је Српски!!! ;-) Како овим политичарима сване кад имају шта лапрдати, само да народ забављају, и одвраћају нам мисли од НАШИХ ПРОБЛЕМА / ГЛАДИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баук

16.11.2015 19:50

А за то прима осам хиљада марака. А рудар који ископа хиљаде тона цумура прими хиљаду.

Name

блогер

16.11.2015 20:20

Да,само је сервер негдје у Америци а администратор-и може приступити гдје год има интернет конекцију

Name

Сноуден

16.11.2015 19:07

Не би ме изненадило да је тај портал вјести Умета власниство и профукт ЦИЕ. Све у циљу пропагандне масинерије и сирење страха и панике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батман

17.11.2015 06:15

У праву си, не би ме изненадило да је у самом њиховом сједисту,ЦИА и САД су највеце зло јер су створили ово цудовисте а све зарад оцувања њихове империје. Бесконацни рат је једино сто њима одговара а успјели су дестабилизовати Европу јер им је и то медју циљевима.

Name

Босанац

16.11.2015 20:07

Де пустите коментаре на "Светог" Качавенду, да се мало "опустимо", да на тренутак заборавимо у каквим говнима живимо. Да видимо шта пар редовних дијагноза попит Михајла Мичића и онога ВРС РВИ имају да кажу? Немојте бити цигани, гдје је демократија, слобода говора???

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

16.11.2015 22:10

Добро их је крстио цим пису и моле да га врате,метак се не заборавља.

Name

Миро

16.11.2015 22:04

Блог се налази на wордпресс платформи која је бесплатна и могао га је отворити било ко и било одкуда. Само треба затражити од wордпресса да блог избрише јер служи терористима и блог ће бити угашен. Изабран је wордпресс јер га није лако срушити. Пошто се сваки мјесец треба потврдити власник и код се саље на мобилни телефон, имају и број мобилног и онда не би било тешко сазнати одакле је власник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све видим и све ми је јасно

16.11.2015 22:24

Е Мектицу,зар ти се не цини да си мало превисе у медијима-твоје није да се сликас,вец да радис,а то како ти све дајес у јавност није нимало професионално!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису они уствари установили скоро ништа

16.11.2015 23:11

Додатни софтвер за ту намјену, на серверима преко којих се одвија саобраћај, може установити одакле се приступило том серверу на којем је сајт хостован односно са које ИП адресе а онда се одреди држава, провидер, па и коначна адреса десктоп компјутера са којег се приступило односно телефонски број. Медјутим ако је приступ нон-стоп са неког или некаквих лаптопа који се у различитим градовима каче на некакве wирелессе у тим градовима, онда лика или ликове није могуће лоцирати односно није их могуће похватати. Још ако је сите хостован на неколико сервера разбацаних по свијету онда је лоцирање ликова који одржавају тај сајт збиља немогуће. Могу једино сазнати у којим је све градовима организација била док је администрирала тај сајт. Уз то постоји и софтвер који брани серверу да сконта ИП адресу оног ко у је приступио. Дакле, полиција може сконтати само аматере који приступају од своје куће. А такви се не баве тероризмом.

ОДГОВОРИТЕ