"Vijesti Ummeta" su locirane u Americi

Minsitar bezbjednosti BiH Dragan Mektić boravi u Parizu gdje je sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske razgovaro o načinima borbe protiv terorizma. Iako je posjeta ranije dogovorena, Mektić kaže da su teroristički napadi u Parizu odredili i teme razgovora, a posebno kada je u pitanju vanredna situacija, kao što je ova u kojoj se sada Pariz nalazi.

Bosna i Hercegovina 16.11.2015 | 18:25
"Vijesti Ummeta" su locirane u Americi

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić nakon sastanka u Parizu sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske rekao je za BN TV da je ovaj sastanak ranije dogovoren.

Upitan da li je bilo riječi o nedavnom zahtjevu Interpola za provjeru nekih lica vezanih sa terorističkim grupama, Mektić je rekao da je to uobičajeni način rada, tehničke pomoći putem i preko Interpola i da se ne tiče BiH direktno.

On je istakao da za sada ne postoje saznanja da je neko iz BiH doveden u vezu sa terorističkim napadom u Parizu i da nema ništa što bi se direktno ticalo BiH.

“Za sada nema informacija koje bi ukazivale na to da postoji veza između BiH sa događajima u Parizu”, kaže Mektić.

Mektić je dodao da je danas za predstavnicima francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova razgovarao i o temi, kako locirati islamističke portale, ukinuti i zabraniti njihov rad.

“Sve prijetnje prema BiH su nas podstakle da mjere bezbjednosti podignemo na najviši nivo. I danas sam, a i narednih dana ću razgovarati sa kolegama iz Pariza o njihovim iskustvima o antiterorističkim zakonima i posebnim ovlaštenjima kada je u pitanju borba protiv terorizma”, kaže Mektić.

Mektić je rekao da je prijetnja građanima BiH koju je juče objavio islamistički blog Vijesti Ummeta direktna prijetnja bezbjednosnim agencijama BiH.

„Imamo informacije koje ukazuju da su sporne vijesti postavljanje na teritoriji SAD-a“, naglasio je Mektić.

Mektić će u Parizu boraviti dva dana, a trebalo bi da se sastanke i sa ministrom unutrašnjih poslova Francuske i glavnim tužiocem Pariza.

BN TV

 

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

blog

16.11.2015 17:43

Gdje bi bio drugo nego u SAD.

ODGOVORITE
Name

O

16.11.2015 21:08

Joj ljudima nije ni do cega a on otiso da razgovara o terorizmu, majko mila kao mi nekog interesujemo, nit interesujmo izbjeglice nit teroriste nit Francuze. Dizali su galamu doci ce kod nas izbjeglice, a ono ni jedan nije htio proci a kamo li ostati, radije jasu preko zice u Madjarsku nego da dodju u BIH.

Name

Dragan

16.11.2015 17:50

Što li me to ne iznenađuje?!

ODGOVORITE
Name

Bauk

16.11.2015 18:01

On ili je lud ili ne zna posao ili nas zajebava. Pa mamlaze ne otkriva se gdje sta locirano. Nego cutis dok ih ne uhvatis za vrat iza racunara.

ODGOVORITE
Name

Hmmmmm

16.11.2015 18:29

Da nisu u Maoci,pošalji svog savjetnika Zlatka Miletica da provjeri...Aaaa neeee,gore ne nesmije policija,pardon ministre...Neka ste vi njih obavjestili da su locirani,ma gdje bili ....

Name

Nije on glup...

16.11.2015 18:33

...To se tako kaže, da se ovi ukljukaju pa će ih onda za vrat...zna on da nisu u Americi...

Name

ribizla

16.11.2015 18:08

Isil je osnovan od strane najkrupnijeg svjetskog kapitala da unese haos na bliski istok da bi pala cijena sirove nafte. Uz to, da se rasture države koje su pod ikakavom dominacjiom Rusije ili žele biti samostalne kao što je bio slučaj sa Libijom i Irakom. To što će Isil jednog dana za odmazdu pobiti odredjenu količinu gradjana u njihovoj zemlji nema veze jer se to sve uklapa u pakleni plan da se lakše kontrolišu mase u tim zemljama. Evo sad su ih sve okupili oko ideje borbe protiv terorizma. Mislio sam da na Zapadu žive daleko svjesni ljudi nego ovdje na balkanu ali su oni izgleda veće budale od ovih ovdje.

ODGOVORITE
Name

edi

16.11.2015 19:05

BRAVO ,MAJSTORE.....

Name

bloger

16.11.2015 20:14

Ribizla, moguća je i ta teorija.

Name

Sale

16.11.2015 23:12

A zasto bi mocnici spustali cijenu nafte kad zaradjuju mnogo vise sa 120$ po barelu umesto 35$, nema nikakve logike.

Name

Bosanac

16.11.2015 18:44

Pojma ti nemaš profesore za "bezbjednost", počeo si ko Rudonja da prodaješ informacije za nepismene ovce bez dana škole (kojih je kod nas najviše). Kompanija koja "iznajmljuje/prodaje" prostor na internetu, je u SAD-u. Tvoji "teroristi" vjerovatno operišu negdje iz Sirijske hladovine. Potreban im je samo pristup bili čijem internetu... Plate kojeg "Srbina" da prevodi njihove budalaštine i pritišće ENTER dugme. Portal je na Srpskom jeziku (barem tako se svi hvale, uključujući i tebe Mektiću), cijeli balkan je Srpski!!! ;-) Kako ovim političarima svane kad imaju šta laprdati, samo da narod zabavljaju, i odvraćaju nam misli od NAŠIH PROBLEMA / GLADI!!!

ODGOVORITE
Name

Bauk

16.11.2015 19:50

A za to prima osam hiljada maraka. A rudar koji iskopa hiljade tona cumura primi hiljadu.

Name

bloger

16.11.2015 20:20

Da,samo je server negdje u Americi a administrator-i može pristupiti gdje god ima internet konekciju

Name

Snouden

16.11.2015 19:07

Ne bi me iznenadilo da je taj portal vjesti Umeta vlasnistvo i profukt CIE. Sve u cilju propagandne masinerije i sirenje straha i panike.

ODGOVORITE
Name

Batman

17.11.2015 06:15

U pravu si, ne bi me iznenadilo da je u samom njihovom sjedistu,CIA i SAD su najvece zlo jer su stvorili ovo cudoviste a sve zarad ocuvanja njihove imperije. Beskonacni rat je jedino sto njima odgovara a uspjeli su destabilizovati Evropu jer im je i to medju ciljevima.

Name

Bosanac

16.11.2015 20:07

De pustite komentare na "Svetog" Kačavendu, da se malo "opustimo", da na trenutak zaboravimo u kakvim govnima živimo. Da vidimo šta par redovnih dijagnoza popit Mihajla Mičića i onoga VRS RVI imaju da kažu? Nemojte biti cigani, gdje je demokratija, sloboda govora???

ODGOVORITE
Name

miki

16.11.2015 22:10

Dobro ih je krstio cim pisu i mole da ga vrate,metak se ne zaboravlja.

Name

Miro

16.11.2015 22:04

Blog se nalazi na wordpress platformi koja je besplatna i mogao ga je otvoriti bilo ko i bilo odkuda. Samo treba zatražiti od wordpressa da blog izbriše jer služi teroristima i blog će biti ugašen. Izabran je wordpress jer ga nije lako srušiti. Pošto se svaki mjesec treba potvrditi vlasnik i kod se salje na mobilni telefon, imaju i broj mobilnog i onda ne bi bilo teško saznati odakle je vlasnik.

ODGOVORITE
Name

Sve vidim i sve mi je jasno

16.11.2015 22:24

E Mekticu,zar ti se ne cini da si malo previse u medijima-tvoje nije da se slikas,vec da radis,a to kako ti sve dajes u javnost nije nimalo profesionalno!

ODGOVORITE
Name

Nisu oni ustvari ustanovili skoro ništa

16.11.2015 23:11

Dodatni softver za tu namjenu, na serverima preko kojih se odvija saobraćaj, može ustanoviti odakle se pristupilo tom serveru na kojem je sajt hostovan odnosno sa koje IP adrese a onda se odredi država, provider, pa i konačna adresa desktop kompjutera sa kojeg se pristupilo odnosno telefonski broj. Medjutim ako je pristup non-stop sa nekog ili nekakvih laptopa koji se u različitim gradovima kače na nekakve wirelesse u tim gradovima, onda lika ili likove nije moguće locirati odnosno nije ih moguće pohvatati. Još ako je site hostovan na nekoliko servera razbacanih po svijetu onda je lociranje likova koji održavaju taj sajt zbilja nemoguće. Mogu jedino saznati u kojim je sve gradovima organizacija bila dok je administrirala taj sajt. Uz to postoji i softver koji brani serveru da skonta IP adresu onog ko u je pristupio. Dakle, policija može skontati samo amatere koji pristupaju od svoje kuće. A takvi se ne bave terorizmom.

ODGOVORITE