Чањ: Пуцао док су дјеца била у соби

Још једном се у Црној Гори породично насиље претворило у породичну трагедију, када је у недељу вече око 20 сати и 45 минута 44.годишњи Беранац Вучић Џикнић убио 72-годишњег таста Божидара Асановића, и покушао да убије ташту Ивку (71) и супругу Олгу(44).

Регион 16.11.2015 | 17:50
Чањ: Пуцао док су дјеца била у соби

Начелник хирургије Опште болнице Бар др Драган Томановић казао је да су у Општој болници Бар на интензивној нези Ивка Асановић и њена кћерка, Олга Џикнић, обе са устрелним повредама из ватреног оружја и у шоку због искрвављења. Обе су оперисане и налазе се у јединици интензивне неге.

Стање Ивке је и даље критично. Има повреде више унутрашњих органа- казао је др Томановић. Према његовим речима, Олга је погођена са три метка, није животно угрожена. Такође, има повреде главе од удара тупог предмета, вероватно кундака.

Вучић Џикнић је сам себи пуцао у предео врата. Након што је медицински збринут у барској болници, пребачен је у Клинички центар на даље лечење. Његово здравствено стање, саопштено нам је из Клиничког центра, за сада је стабилно.

Брачни пар Џикнић има четворо деце, од којих се двоје налазило у дединој кући у Чању кад се догодила трагедија. Деца срећом нису задобила телесне повреде.

Трагедија се догодила у Вили Асановић у Чању. Иако су први полицијски подаци указивали да је осумњичени трагедију изазвао бацивши бомбу коју је имао са собом, мало касније се ипак утврдило да је свађу са супругом са којом се разводио те њеним родитељима окончао пуцњима из аутоматске пушке.

Полицајци коју смо синоћ затекли на место злочина, нису могли да сакрију запрепашћеност оваквим чином Џикнића који је, како се верује, почео да пуца док су његова деца седела за столом са ђачким књигама у рукама.

Призор је ужасан, на столу смо затекли отворене ђачке књиге, чуло се синоћ, баш као и да је читаву трагедију снимила сигурносна камера. Након крвавог пира Џикнић се „матизом“ немачких регистарских ознака упутио неколико десетина метара даље, паркирао се код хотела „Златибор“, а онда, верује се, из истог оружја покушао да пресуди себи. То је синоћ и два сата након злочина потврђено из Управе полиције.

Пушка није пронађена

Аутоматска пушка из које је Џикнић пуцао, тврди наш саговорник,још није пронађена, али јесте бомба. Џикнић је недавно за један медиј најавио да ће сам преузети посао беранског Центра за социјални рад, који му нису услишили више његових захтева да му се омогући посета деци, а коју је супруга повела са собом када га је напустила средином септембра ове године.

Да је Џикнић био склон насиљу, потврђено нам је из полиције, која је евидентирала неколико пријава против њега због насилничког понашања и насиља у породици због чега је његова супруга заштиту средином октобра пронашла у никшићкој кући за жртве насиља.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 0

Оставите коментар