Čanj: Pucao dok su djeca bila u sobi

Još jednom se u Crnoj Gori porodično nasilje pretvorilo u porodičnu tragediju, kada je u nedelju veče oko 20 sati i 45 minuta 44.godišnji Beranac Vučić Džiknić ubio 72-godišnjeg tasta Božidara Asanovića, i pokušao da ubije taštu Ivku (71) i suprugu Olgu(44).

Region 16.11.2015 | 17:50
Čanj: Pucao dok su djeca bila u sobi

Načelnik hirurgije Opšte bolnice Bar dr Dragan Tomanović kazao je da su u Opštoj bolnici Bar na intenzivnoj nezi Ivka Asanović i njena kćerka, Olga Džiknić, obe sa ustrelnim povredama iz vatrenog oružja i u šoku zbog iskrvavljenja. Obe su operisane i nalaze se u jedinici intenzivne nege.

Stanje Ivke je i dalje kritično. Ima povrede više unutrašnjih organa- kazao je dr Tomanović. Prema njegovim rečima, Olga je pogođena sa tri metka, nije životno ugrožena. Takođe, ima povrede glave od udara tupog predmeta, verovatno kundaka.

Vučić Džiknić je sam sebi pucao u predeo vrata. Nakon što je medicinski zbrinut u barskoj bolnici, prebačen je u Klinički centar na dalje lečenje. Njegovo zdravstveno stanje, saopšteno nam je iz Kliničkog centra, za sada je stabilno.

Bračni par Džiknić ima četvoro dece, od kojih se dvoje nalazilo u dedinoj kući u Čanju kad se dogodila tragedija. Deca srećom nisu zadobila telesne povrede.

Tragedija se dogodila u Vili Asanović u Čanju. Iako su prvi policijski podaci ukazivali da je osumnjičeni tragediju izazvao bacivši bombu koju je imao sa sobom, malo kasnije se ipak utvrdilo da je svađu sa suprugom sa kojom se razvodio te njenim roditeljima okončao pucnjima iz automatske puške.

Policajci koju smo sinoć zatekli na mesto zločina, nisu mogli da sakriju zaprepašćenost ovakvim činom Džiknića koji je, kako se veruje, počeo da puca dok su njegova deca sedela za stolom sa đačkim knjigama u rukama.

Prizor je užasan, na stolu smo zatekli otvorene đačke knjige, čulo se sinoć, baš kao i da je čitavu tragediju snimila sigurnosna kamera. Nakon krvavog pira Džiknić se „matizom“ nemačkih registarskih oznaka uputio nekoliko desetina metara dalje, parkirao se kod hotela „Zlatibor“, a onda, veruje se, iz istog oružja pokušao da presudi sebi. To je sinoć i dva sata nakon zločina potvrđeno iz Uprave policije.

Puška nije pronađena

Automatska puška iz koje je Džiknić pucao, tvrdi naš sagovornik,još nije pronađena, ali jeste bomba. Džiknić je nedavno za jedan medij najavio da će sam preuzeti posao beranskog Centra za socijalni rad, koji mu nisu uslišili više njegovih zahteva da mu se omogući poseta deci, a koju je supruga povela sa sobom kada ga je napustila sredinom septembra ove godine.

Da je Džiknić bio sklon nasilju, potvrđeno nam je iz policije, koja je evidentirala nekoliko prijava protiv njega zbog nasilničkog ponašanja i nasilja u porodici zbog čega je njegova supruga zaštitu sredinom oktobra pronašla u nikšićkoj kući za žrtve nasilja.

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 0

Ostavite komentar