Лажна дојава о бомбама у судовима

Зграде Окружног суда у Источном Новом Сарајеву и Основног суда у Сокоцу данас су евакуисане због дојаве о постављеним бомбама у ове двије институције. Извршен је контрадиверзиони преглед објеката којим је утврђено да се радило о лажној узбуни, која је, ипак, узнемирила грађане Источног Сарајева.

Република Српска 16.11.2015 | 14:13
Лажна дојава о бомбама у судовима

У телефонском позиву у којем се наводи да су у зградама Окружног суда у Источном Новом Сарајеву и Основног суда у Сокоцу постављене четири бомбе, са по два килограма експлозива, поручено је и да ће експлодирати у 11 часова и 45 минута.

До експлозије није дошло, али је лажна узбуна подигла на ноге раднике у овим институцијама, те оближњим установама.

„Одмах након дојаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста, те евакуисали раднике наведених установа, као и ученике, наставни кадар и особље Основне школе „Свети Сава“ која се налази поред Окружног суда у Источном Сарајеву. Извршеним КДЗ прегледом који је завршен око 14 часова, утврђено је да су дојаве биле лажне“, изјавила је портпарол Центра јавне безбједности Источно Сарајево Данка Тешић.

У Окружном суду у Источном Сарајеву сматрају да је циљ дојаве спречавање рада тих институција.

„Ми ћемо наставити да радимо и то на нас нема утицаја. Морали смо да изађемо из зграде, али ћемо наставити да радимо. Требало је данас у 13 часова да се одржи и једно суђење по предметима ратних злочина“, каже предсједник Окружног суда Источно Сарајево Сенаид Ибрахимефендић.

Иако се радило о лажној дојави, вијест о могућој експлозији узнемирила је грађане Источног Сарајева.

Због лажне дојаве о бомби, данас је одгођена настава у Основној школи „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева, док су се по завршетку претреса, радници Окружног суда Источно Сарајево и Основног суда у Сокоцу вратили на своја радна мјеста.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ко

16.11.2015 13:18

А коме се судило данас?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједлог

16.11.2015 20:28

На тој локацији је најстарија школа, па Тужилаштво, па СИПА-е је саграђена послије. Мислим да је требало та два органа битна за нормално функционисање државе поставити у некој зони гдје би само они били, а не у центру града. У многим државама свијета такве институције су даље од насељених мијеста и цивилног становништва. Мислим да је ту неко увелико погријешио што је дао сагласност за те локације. Ако ништа, сада би требало око Тужилаштва подићи јаку ограду, јер њима двориште није ни ограђено, а ограда је светиња за такве институције.

ОДГОВОРИТЕ