Lažna dojava o bombama u sudovima

Zgrade Okružnog suda u Istočnom Novom Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu danas su evakuisane zbog dojave o postavljenim bombama u ove dvije institucije. Izvršen je kontradiverzioni pregled objekata kojim je utvrđeno da se radilo o lažnoj uzbuni, koja je, ipak, uznemirila građane Istočnog Sarajeva.

Republika Srpska 16.11.2015 | 14:13
Lažna dojava o bombama u sudovima

U telefonskom pozivu u kojem se navodi da su u zgradama Okružnog suda u Istočnom Novom Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu postavljene četiri bombe, sa po dva kilograma eksploziva, poručeno je i da će eksplodirati u 11 časova i 45 minuta.

Do eksplozije nije došlo, ali je lažna uzbuna podigla na noge radnike u ovim institucijama, te obližnjim ustanovama.

„Odmah nakon dojave policijski službenici su izašli na lice mjesta, te evakuisali radnike navedenih ustanova, kao i učenike, nastavni kadar i osoblje Osnovne škole „Sveti Sava“ koja se nalazi pored Okružnog suda u Istočnom Sarajevu. Izvršenim KDZ pregledom koji je završen oko 14 časova, utvrđeno je da su dojave bile lažne“, izjavila je portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

U Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu smatraju da je cilj dojave sprečavanje rada tih institucija.

„Mi ćemo nastaviti da radimo i to na nas nema uticaja. Morali smo da izađemo iz zgrade, ali ćemo nastaviti da radimo. Trebalo je danas u 13 časova da se održi i jedno suđenje po predmetima ratnih zločina“, kaže predsjednik Okružnog suda Istočno Sarajevo Senaid Ibrahimefendić.

Iako se radilo o lažnoj dojavi, vijest o mogućoj eksploziji uznemirila je građane Istočnog Sarajeva.

Zbog lažne dojave o bombi, danas je odgođena nastava u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva, dok su se po završetku pretresa, radnici Okružnog suda Istočno Sarajevo i Osnovnog suda u Sokocu vratili na svoja radna mjesta.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ko

16.11.2015 13:18

A kome se sudilo danas?

ODGOVORITE
Name

Prijedlog

16.11.2015 20:28

Na toj lokaciji je najstarija škola, pa Tužilaštvo, pa SIPA-e je sagrađena poslije. Mislim da je trebalo ta dva organa bitna za normalno funkcionisanje države postaviti u nekoj zoni gdje bi samo oni bili, a ne u centru grada. U mnogim državama svijeta takve institucije su dalje od naseljenih mijesta i civilnog stanovništva. Mislim da je tu neko uveliko pogriješio što je dao saglasnost za te lokacije. Ako ništa, sada bi trebalo oko Tužilaštva podići jaku ogradu, jer njima dvorište nije ni ograđeno, a ograda je svetinja za takve institucije.

ODGOVORITE