Комшије: Нисте смјели да га провоцирате

Омар Исмаил Мостфе је био познат полицији као ситан криминалац, није био под присмотром полиције и готово неометан је извршио терористички напад у Паризу.

Свијет 15.11.2015 | 17:28
Комшије: Нисте смјели да га провоцирате

О томе какав злочин је починио у концертној хали Батаклан свједочи и чињеница да је случајно идентификован. Истражитељи су пронашли одсјечени прст у гомили тијела страдалих људи, а испитивањем је утврђено да припада њему, 30-годишњаку који је 21. новембра требало да прослави 31. рођендан.

Убрзо потом, ухапшени су његови отац и брат.

"Ово је лудо, ово је лудило... Био сам у Паризу у петак, чуо сам да се догодило велико ср*ње", навео је брат терористе, прије него што се самостално пријавио полицији.

Он је рекао да је прекинуо контакт са братом прије неколико година. Навео је да је знао да његов брат има криминални досије, али и да никада није могао да замисли да ће Омар постати радикални исламистички терориста.

"Посљедње што знам о њему је да је ишао у Алжир са породицом... Позвао сам и мајку; не изгледа ми као да је ишта знала о томе", навео је он.

Новинари Гардијана су посјетили Куркурон, насеље на ободу Париза, која се налази на 26,4 километра од центра Париза, у оквиру града Еври вил нувел, који је формиран '60. година у оквиру концепта "нови градови", на терену на ком раније није постојало градско насеље.

Одрастао је у дијелу града које је етнички подијељено, са веома младом популацијом и великим процентом социјалних случајева. Блокови зграда поред канала су много мирнији од оних који се налазе у граду Еври, о коме је недавно говорио француски премијер Мануел Валс.

Вијест да је Мостефе учествовао у терористичком нападу затекле су његове комшије у свакодневним, редовним активностима.

"Није био проблематичан, али је држао до себе. Нисте смјели да га провоцирате, зато што сте знали да ће знати да одговори, али није био неко ко тражи проблеме. Био је миран, не бисте га примјетили, није се истицао", навео је становник Куркурона који није хтио да каже своје име.

Према његовим ријечима, Мостефе је ишао редовно у џамију, али није важио за особу која је веома озбиљна што се тиче религије.

"Веома сам изненађен што је он учествовао у терористичким нападима... Веома", истиче он.

(НН/Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаили Микић

15.11.2015 16:24

У сваком човјеку се крије мали ђаво који можда код паметно људи никада неће изаћи на видјело дана јер људи свјесно крију своје лоше мане и особине. Међутим У ратовима, бједи и другим разним искушењима код већине људи пропуштају спреге разума и норме лијепог понашања и опхођења. Многе духовно слабе и лабилне особево немају више тада снаге да зло и ђавола у себи држи под контролом и они на запрепашћење своје околине показују друго али право своје лице. Тако је било и са Омар Исмаил Мостфером чији прст је пронађен У гомили људског меса што НЕМОРА да значи да је он био и терориста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

15.11.2015 19:39

Француски војници припадници СФОРА убисе Драгана Гаговица јединца сина 1999 год, све резирано, цовјек ни кривни дузан.

ОДГОВОРИТЕ