Политика Француске је помогла тероризам!

Сиријски предсједник Башар ал Асад изјавио је данас да је политика Француске допринијела "ширењу тероризма", који је кулминирао нападима у Паризу у којима је погинуло најмање 128 особа.

Свијет 14.11.2015 | 16:10
Политика Француске је помогла тероризам!

"Терористички напади у Паризу не могу бити одвојени од недавних дешавања у Бејруту али од онога шта се у протеклих пет година дешава у Сирији и другим областима", рекао је Асад на састанку у Дамаску са делегацијом посланика француског парламента.

Асад је при том мислио на двоструки бомбашки напад извршен у Бејруту 11. новембра када су погинуле 44 особе и за који је одговорност преузела "Исламска држава".

Он је нагласио да је у протекле три године упозоравао на то шта би се могло десити у Европи.

"Говорили смо да се олако не прихватају дешавања у Сирији. Нажалост, европски званичници нису слушали", навео је Асад.

Он је оцијенио да предсједник Француске Франсоа Оланд треба да промијени своју политику.

"Питање које се данас поставља широм Француске је, да ли је политика те земље у протеклих пет година била исправна? Одговор је не", истакао је Асад.

Француска је била водећа међу присталицама сиријске опозиције непосредно послије избијања демонстрација против Асада 2011. године. Париз је, такође дио коалиције предвођене САД која врши ваздушне ударе на "Исламску државу" у Сирији и Ираку.

Подсјећамо, синоћ се у Паризу догодио низ терористичких напада у којима је живот изгубило више од 128 људи, док је око 180 рањено.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мд

14.11.2015 15:27

У праву цовјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

спартак

14.11.2015 15:41

Дзаба је њима Асаде говорити..Садама И Гадафија убисе бас овакви какви синоц направисе масакр ! А управо они су их стврили, они којима сада објасњавас њихове греске !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

14.11.2015 18:17

Сада се види колико је Асад паметан и цивилизован човјек. Сири детаљно чисти припаднике ИД ау ЕУ ће то много дуже трајати због њене спољне политике и дјела...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рт

14.11.2015 18:48

Да нису дирали Гадафија и Садама не би досло до овога а у праву је Асад и Русија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

15.11.2015 01:16

Док је Садам био зив и Гадафи није било терориста чим има сумње одма их по кратком поступку и тацно је тако. Сада Либија и Ирак су камп за тренирање Америци, Француској, Велкој Британији итд... На поцетку сви су били против Ассада, ал он је господин и неда своју дрзаву исламским терористима. Ја сам муслиман исламске вјере, ал људи моји Срби, Хрвати вјертујте мени ово везе нема са оним ста смо ми. Ови сире мрзњу да цитав свјет се дигне против муслимана. Ал 90% нас нисмо екстремисти терористи пропагандери итд...

ОДГОВОРИТЕ