Politika Francuske je pomogla terorizam!

Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je danas da je politika Francuske doprinijela "širenju terorizma", koji je kulminirao napadima u Parizu u kojima je poginulo najmanje 128 osoba.

Svijet 14.11.2015 | 16:10
Politika Francuske je pomogla terorizam!

"Teroristički napadi u Parizu ne mogu biti odvojeni od nedavnih dešavanja u Bejrutu ali od onoga šta se u proteklih pet godina dešava u Siriji i drugim oblastima", rekao je Asad na sastanku u Damasku sa delegacijom poslanika francuskog parlamenta.

Asad je pri tom mislio na dvostruki bombaški napad izvršen u Bejrutu 11. novembra kada su poginule 44 osobe i za koji je odgovornost preuzela "Islamska država".

On je naglasio da je u protekle tri godine upozoravao na to šta bi se moglo desiti u Evropi.

"Govorili smo da se olako ne prihvataju dešavanja u Siriji. Nažalost, evropski zvaničnici nisu slušali", naveo je Asad.

On je ocijenio da predsjednik Francuske Fransoa Oland treba da promijeni svoju politiku.

"Pitanje koje se danas postavlja širom Francuske je, da li je politika te zemlje u proteklih pet godina bila ispravna? Odgovor je ne", istakao je Asad.

Francuska je bila vodeća među pristalicama sirijske opozicije neposredno poslije izbijanja demonstracija protiv Asada 2011. godine. Pariz je, takođe dio koalicije predvođene SAD koja vrši vazdušne udare na "Islamsku državu" u Siriji i Iraku.

Podsjećamo, sinoć se u Parizu dogodio niz terorističkih napada u kojima je život izgubilo više od 128 ljudi, dok je oko 180 ranjeno.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Md

14.11.2015 15:27

U pravu covjek

ODGOVORITE
Name

spartak

14.11.2015 15:41

Dzaba je njima Asade govoriti..Sadama I Gadafija ubise bas ovakvi kakvi sinoc napravise masakr ! A upravo oni su ih stvrili, oni kojima sada objasnjavas njihove greske !

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

14.11.2015 18:17

Sada se vidi koliko je Asad pametan i civilizovan čovjek. Siri detaljno čisti pripadnike ID au EU će to mnogo duže trajati zbog njene spoljne politike i djela...

ODGOVORITE
Name

Rt

14.11.2015 18:48

Da nisu dirali Gadafija i Sadama ne bi doslo do ovoga a u pravu je Asad i Rusija.

ODGOVORITE
Name

Roki

15.11.2015 01:16

Dok je Sadam bio ziv i Gadafi nije bilo terorista čim ima sumnje odma ih po kratkom postupku i tacno je tako. Sada Libija i Irak su kamp za treniranje Americi, Francuskoj, Velkoj Britaniji itd... Na pocetku svi su bili protiv Assada, al on je gospodin i neda svoju drzavu islamskim teroristima. Ja sam musliman islamske vjere, al ljudi moji Srbi, Hrvati vjertujte meni ovo veze nema sa onim sta smo mi. Ovi sire mrznju da citav svjet se digne protiv muslimana. Al 90% nas nismo ekstremisti teroristi propaganderi itd...

ODGOVORITE