Човић и Иванић: БиХ мора ићи напријед

БиХ мора ићи напријед, сажетак је свих наших размишљања на данашњој панел расправи – изјавио је предсједавајући Предсједништва БиХ и предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић након завршетка конференције „Консензус о преусмјеравању политичког система 20 година послије Дејтона – реалност или заваравање?“ која је одржана у Мостару и на којој су учествовали челни људи водећих странака у БиХ.

Босна и Херцеговина 13.11.2015 | 22:52
Човић и Иванић: БиХ мора ићи напријед

Ми имамо обвезу да барем у наредне три године тај процес видно промијенимо у односу на досадашње вријеме и то кроз наш европски и евроатлантски пут, али и кроз унутрашње уређење БиХ, примарно кроз дефинисање изборног законодавства. А касније, ако се ствари сложе, треба учинити много других искорака и то прије свега рационализацију у нашем дјеловању јер је превише нивоа власти казао је Човић, додавши како паралелно с овим процесима треба радити на економско-социјалној стабилности БиХ.

Кренуло је доста динамично задњих пет-шест мјесеци и ја вас увјеравам, тај се процес не може зауставити – поручио је Човић, додавши како БиХ, њени народи и грађани имају своју будућност, само ће бити потребно више уважавати једни друге него што је то било до сада.

Нема могућности да неко некога превари, а још мање могућности да у име нас неко са стране доноси одлуке за потребе једне, друге или треће стране – изјавио је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ и предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић изјавио је новинарима како има више оптимизма него раније те да осјећа како је могуће доћи до рјешења.

На кључним је људима из реда бошњачког и хрватског народа да постигну договор и ја сам увјерен да Човић зна што говори када каже да осјећа да постоји спремност и једних и других да то постигну и ја ћу то са задовољством дочекати – казао је Иванић, додавши како ће прихватити свако рјешење око којег се Бошњаци и Хрвати договоре.

Када је у питању позиција странака из Републике Српске, Иванић је казао како су спремни да другима дају више, али да се од њих не тражи да имају мање.

То је заједнички став странака Републике Српске свих ових задњих десет-дванаест година – утврдио је Иванић.

Извор: ФЕНА

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

13.11.2015 15:27

Сви напрјед,политицари стој!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

13.11.2015 15:45

БиХ мозе напријед само по другим правилима,по овим сад кланови владају овом земљом а они не припадају ни садасњости ни будуцности него неким давним временима кад је уредење било феудализам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

13.11.2015 16:47

А ста је рекао босњацки цлан предсдниства,он је промасена тема,за њега говори цовиц.Јадан народ којега он представља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

13.11.2015 18:55

Који циркус и трошење пара/кредита... (које ће нам унуци да отплаћују, ако их родитељи успију отхранити са 300 марака плате)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стани мало

13.11.2015 21:10

Куд цете напријед свако мало неко развлаци зице около треба ици и пазит на препреке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

13.11.2015 23:26

Баш ће с вама двојицом (и осталом багром) ићи напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

14.11.2015 06:57

Колико нас је коштао тај "панел"? И који је конкретан резултат?

ОДГОВОРИТЕ