ИД одговорна за нападе у Бејруту

Исламска држава преузела је одговорност за данашњи двоструки самоубилачки бомбашки напад, у којем је на југу Бејрута страдала 41 особа, а око 200 је рањено.

Свијет 13.11.2015 | 07:30
ИД одговорна за нападе у Бејруту

"Војници калифата успјели су да разнесу мотоцикл бомбу, који је био паркиран близу мјеста гдје је био скуп шиита", наведено је у саопштењу Исламске државе објављеном на интернету.

За сада није потврђена аутентичност саопштења Исламске државе, али је оно имало форму уобичајених саопштења те екстремистичке организације.

Полиција је навела да су нападе испред улаза у тржни центар извела два човјека с експлозивима за појасом. Двије експлозије чуле су се у пар минута размака.

Јужни дио Бејрута, у којем су изведени напади, упориште је либанске екстремистичке шиитске организације Хезболах која се у Сирији бори на страни снага режима Башара ел Асада.

У тој области је и раније било сличних напада, а сунитске екстремистичке групе су претиле новим нападима.

Ово је први напад у упоришту Хезболаха од јуна 2014. године.

НН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Богоје

13.11.2015 08:26

Глуво било ма где год било само да питам нас народ то јесте сва три народа јели ово религија??? да ли зелите овакву религију у комсилуку или на куцном прагу??? и ко су људи који се зртвују у залазу да босњаци ово прихвате као своје???? каква вам је будуцност у тако уредјеном систему види се из овог прилога о масовном злоцину. Ста мислите да се овакви ликови домогну нуклеарног арсенала, где би нам био крај????? Све је ово против Бога а ради се у име Бога!!!!

ОДГОВОРИТЕ