ID odgovorna za napade u Bejrutu

Islamska država preuzela je odgovornost za današnji dvostruki samoubilački bombaški napad, u kojem je na jugu Bejruta stradala 41 osoba, a oko 200 je ranjeno.

Svijet 13.11.2015 | 07:30
ID odgovorna za napade u Bejrutu

"Vojnici kalifata uspjeli su da raznesu motocikl bombu, koji je bio parkiran blizu mjesta gdje je bio skup šiita", navedeno je u saopštenju Islamske države objavljenom na internetu.

Za sada nije potvrđena autentičnost saopštenja Islamske države, ali je ono imalo formu uobičajenih saopštenja te ekstremističke organizacije.

Policija je navela da su napade ispred ulaza u tržni centar izvela dva čovjeka s eksplozivima za pojasom. Dvije eksplozije čule su se u par minuta razmaka.

Južni dio Bejruta, u kojem su izvedeni napadi, uporište je libanske ekstremističke šiitske organizacije Hezbolah koja se u Siriji bori na strani snaga režima Bašara el Asada.

U toj oblasti je i ranije bilo sličnih napada, a sunitske ekstremističke grupe su pretile novim napadima.

Ovo je prvi napad u uporištu Hezbolaha od juna 2014. godine.

NN

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bogoje

13.11.2015 08:26

Gluvo bilo ma gde god bilo samo da pitam nas narod to jeste sva tri naroda jeli ovo religija??? da li zelite ovakvu religiju u komsiluku ili na kucnom pragu??? i ko su ljudi koji se zrtvuju u zalazu da bosnjaci ovo prihvate kao svoje???? kakva vam je buducnost u tako uredjenom sistemu vidi se iz ovog priloga o masovnom zlocinu. Sta mislite da se ovakvi likovi domognu nuklearnog arsenala, gde bi nam bio kraj????? Sve je ovo protiv Boga a radi se u ime Boga!!!!

ODGOVORITE