Мапе ће бити доступне без интернет везе

Гоогле је надоградио своју апликацију Андроид Мапс, која ће кориснике водити до одређеног циља и када нису спојени на интернет, преноси ББЦ.

Информационе технологије 12.11.2015 | 18:14
Мапе ће бити доступне без интернет везе

Ова новина омогућава корисницима да пронађу локацију пословних субјеката, њихово радно вријеме и телефонске бројеве. Фирма оцјењује да ће надограђена апликација највише помоћи корисницима у земљама у развоју, али и туристима који се у обиласку страних земаља морају користити услугама страних оператера што је скупо.

Један стручњак, међутим, упозорава да ће власници јефтиних мобилних телефона морати жонглирати с подацима. Стандардни Андроид смартпхоне обично има четири гигабајта и када једном преузмете неколико апликација, музику, неки филмић, меморија је брзо потрошена, рекао је Бен Wоод за ЦЦС Инсигхт.

Гоогле, пак, наводи да ће за преузимање мапе ширег подручја Лондона требати 380 мегабајта на уређају, а за подручје Сан Францисца око 200 МБ.

Директорица за производе Аманда Бисхоп објавила је да су програм развијали око четири године на систему Андроид, а прошириће га и на Апплеов систем, те таблете. О важности апликације највише говори податак да 60 посто планета нема приступ интернету, истиче Бисхоп.

Коментари / 0

Оставите коментар