Ко терористима даје муницију и наоружање?

Терористи Исламске државе и Нусра фронта и даље добијају велике количине наоружања и муниције, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Свијет 12.11.2015 | 15:00
Ко терористима даје муницију и наоружање?

“Терористи и даље добијају огромне количине наоружања и муниције. Питање о изворима наоружања које стално постављамо нашим партнерима и даље остаје отворено“, рекла је Захарова на конференцији за новинаре.

Говорец́и о преговорима у Бечу, Захарова је рекла да постоје покушаји да се бечки формат претвори у једнострано диктирање услова.

Она је објаснила да је последња иницијатива Вашингтона да се преговори подијеле у двије групе изненадила је Москву, јер нико о томе руску страну није обавијестио.

“Нас нико није контактирао ни када је ријеч о темама о којима ц́е групе разговарати, ни о нивоу представника земаља који ц́е присуствовати састанцима, као ни о времену и мјесту одржавања преговора“, рекла је Захарова.

Она је такође истакла да представници Ирака, Либије и ЕУ уопште нису ни позвани да учествују у састанцима тих група, који су заказани за 12. и 13. новембар.

Захарова је закључила да је покушај Вашингтона за формирање радних група осуђен на пропаст.

“Таква правила игре ми не можемо да прихватимо“, рекла је портпаролка министарства.

Истовремено, Захарова је потврдила да ц́е шеф руске дипломатије Сергеј Лавров учествовати на састанку о Сирији који је планиран за 14. новембар, такође у Бечу.

“Русија сматра да „спољни надзор“ ситуације у Босни и Херцеговине у виду врховног представника међународне заједнице за БиХ непотребан и та функција може бити укинута. Босна и Херцеговина је у потпуности способна да самостално решава сва унутрашња питања дијалогом између све три стране. Сматрамо да је „спољни надзор“ у виду функције високог представника непотребан и настало је вријеме да се та функција укине“, рекла је она.

Док год се то не деси, позивамо врховног представника Валентина Инцка да не излази из оквира свог мандата, као и да се фокусира на оно што му је и поручено да ради – да доприноси дијалогу сва три конститутивна народа.

НН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Реqуест

12.11.2015 15:12

Изгледа да це ускоро неко други косити а неко воду носити. Живјела братска Русија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марио

12.11.2015 15:44

Зивјела Америка....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

12.11.2015 17:54

ЖИВЈЕЛА ЈЕДИНСТВЕНА И НЕДЕЉИВА СВЕТОГ САВЕ СРБИЈА ЧИЈЕ ЗЕМЉЕ СЕ СПОМИЊУ У СВЕТОСАВСКОЈ ХИМНИ А СА ЊОМЕ И СВЕ ЗЕМЉЕ СВИЈЕТА!!

Name

хот спот

12.11.2015 18:08

Ко им продаје оружје? Ко год стигне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

12.11.2015 19:02

Е па Марко,иди у америку па зиви тамо,ј...бала те америка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за МД

13.11.2015 11:29

Нека Марка,воли да гледа филмове.Ста зна дете ста је сто килограма.