Ko teroristima daje municiju i naoružanje?

Teroristi Islamske države i Nusra fronta i dalje dobijaju velike količine naoružanja i municije, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Svijet 12.11.2015 | 15:00
Ko teroristima daje municiju i naoružanje?

“Teroristi i dalje dobijaju ogromne količine naoružanja i municije. Pitanje o izvorima naoružanja koje stalno postavljamo našim partnerima i dalje ostaje otvoreno“, rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.

Govoreći o pregovorima u Beču, Zaharova je rekla da postoje pokušaji da se bečki format pretvori u jednostrano diktiranje uslova.

Ona je objasnila da je poslednja inicijativa Vašingtona da se pregovori podijele u dvije grupe iznenadila je Moskvu, jer niko o tome rusku stranu nije obavijestio.

“Nas niko nije kontaktirao ni kada je riječ o temama o kojima će grupe razgovarati, ni o nivou predstavnika zemalja koji će prisustvovati sastancima, kao ni o vremenu i mjestu održavanja pregovora“, rekla je Zaharova.

Ona je takođe istakla da predstavnici Iraka, Libije i EU uopšte nisu ni pozvani da učestvuju u sastancima tih grupa, koji su zakazani za 12. i 13. novembar.

Zaharova je zaključila da je pokušaj Vašingtona za formiranje radnih grupa osuđen na propast.

“Takva pravila igre mi ne možemo da prihvatimo“, rekla je portparolka ministarstva.

Istovremeno, Zaharova je potvrdila da će šef ruske diplomatije Sergej Lavrov učestvovati na sastanku o Siriji koji je planiran za 14. novembar, takođe u Beču.

“Rusija smatra da „spoljni nadzor“ situacije u Bosni i Hercegovine u vidu vrhovnog predstavnika međunarodne zajednice za BiH nepotreban i ta funkcija može biti ukinuta. Bosna i Hercegovina je u potpunosti sposobna da samostalno rešava sva unutrašnja pitanja dijalogom između sve tri strane. Smatramo da je „spoljni nadzor“ u vidu funkcije visokog predstavnika nepotreban i nastalo je vrijeme da se ta funkcija ukine“, rekla je ona.

Dok god se to ne desi, pozivamo vrhovnog predstavnika Valentina Incka da ne izlazi iz okvira svog mandata, kao i da se fokusira na ono što mu je i poručeno da radi – da doprinosi dijalogu sva tri konstitutivna naroda.

NN

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Request

12.11.2015 15:12

Izgleda da ce uskoro neko drugi kositi a neko vodu nositi. Živjela bratska Rusija.

ODGOVORITE
Name

Mario

12.11.2015 15:44

Zivjela Amerika....

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

12.11.2015 17:54

ЖИВЈЕЛА ЈЕДИНСТВЕНА И НЕДЕЉИВА СВЕТОГ САВЕ СРБИЈА ЧИЈЕ ЗЕМЉЕ СЕ СПОМИЊУ У СВЕТОСАВСКОЈ ХИМНИ А СА ЊОМЕ И СВЕ ЗЕМЉЕ СВИЈЕТА!!

Name

hot spot

12.11.2015 18:08

Ko im prodaje oružje? Ko god stigne.

ODGOVORITE
Name

MD

12.11.2015 19:02

E pa Marko,idi u ameriku pa zivi tamo,j...bala te amerika.

ODGOVORITE
Name

za MD

13.11.2015 11:29

Neka Marka,voli da gleda filmove.Sta zna dete sta je sto kilograma.