Црнадак: БиХ показала да може брже ка ЕУ

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак истакао је да је БиХ током шестомјесечног предсједавања Комитету министара Савјета Европе у вријеме када се Европа суочила са бројним изазовима показала способност да шири европске вриједности и да је спремна за брзи пут ка ЕУ.

Босна и Херцеговина 12.11.2015 | 13:20
Црнадак: БиХ показала да може брже ка ЕУ

Црнадак је од маја до новембра ове године био предсједавајући тог комитета, а послије сумирања резултата оцијенио је да је БиХ урадила добар посао.

" БиХ је дала сигнал европским партнерима да је спремна за брз пут ка ЕУ. Важно је да смо успјели да и у Српској и ФБиХ приближимо грађанима европску идеју и дух, а осим тога, потврдили смо свој кредибилитет за даље европске интеграције. Ово искуство ће нам сигурно помоћи да идемо брже ка том циљу ", рекао је Црнадак за "Глас Српске".

БиХ је у уторак Бугарској предала предсједавање, а на церемонији је наглашено да су током предсједавања одржане бројне конференције и реализоване активности те да је БиХ показала да је посвећена вриједностима на којима почива Савјет Европе, демократији, људским правима и владавини права. БиХ је похвалио и генерални секретар Савјета Европе Торбјорн Јагланд наводећи да је успјешно предсједавала у вријеме када се Европа суочава са избјегличком кризом и опасношћу од тероризма.

Извор: Глас Српске

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

реално_ДЕ

12.11.2015 12:52

Прица о ненаквој ЕУ је празна и ознацава пактовску припадност (НАТО). А економски: Њемацка извози на еу-трзисте индустријску робу (аутомобиле и масине) те има користи од еу трзиста. Ста це РС да извози у ЕУ? Боље би било гледати своја посла и средити стање у властитој куци. Прије него будемо гладни. Док РС удје у ЕУ, ЕУ це се распасти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спеед

12.11.2015 13:30

Нормално да се иде брзо када нема Баје да кочи пут према владавини права и правде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално ДЕ

12.11.2015 13:48

Овај не зна да смо ми одавно гладни и да народ тражи јавне кухиње по свим већим мјестима РС да једе једном дневно кашиком у овој пропасти СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре реално де

12.11.2015 14:22

Пазња прије коментара обавезно процитати текст

Name

.

12.11.2015 14:16

Овај глупан Галијашевић поднијео кривичну пријаву против Мектића. хттп://прессрс.ба/инфо/вијести/галијасевиц-поднио-кривицну-пријаву-против-мектица-12-11-2015

ОДГОВОРИТЕ