Crnadak: BiH pokazala da može brže ka EU

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak istakao je da je BiH tokom šestomjesečnog predsjedavanja Komitetu ministara Savjeta Evrope u vrijeme kada se Evropa suočila sa brojnim izazovima pokazala sposobnost da širi evropske vrijednosti i da je spremna za brzi put ka EU.

Bosna i Hercegovina 12.11.2015 | 13:20
Crnadak: BiH pokazala da može brže ka EU

Crnadak je od maja do novembra ove godine bio predsjedavajući tog komiteta, a poslije sumiranja rezultata ocijenio je da je BiH uradila dobar posao.

" BiH je dala signal evropskim partnerima da je spremna za brz put ka EU. Važno je da smo uspjeli da i u Srpskoj i FBiH približimo građanima evropsku ideju i duh, a osim toga, potvrdili smo svoj kredibilitet za dalje evropske integracije. Ovo iskustvo će nam sigurno pomoći da idemo brže ka tom cilju ", rekao je Crnadak za "Glas Srpske".

BiH je u utorak Bugarskoj predala predsjedavanje, a na ceremoniji je naglašeno da su tokom predsjedavanja održane brojne konferencije i realizovane aktivnosti te da je BiH pokazala da je posvećena vrijednostima na kojima počiva Savjet Evrope, demokratiji, ljudskim pravima i vladavini prava. BiH je pohvalio i generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland navodeći da je uspješno predsjedavala u vrijeme kada se Evropa suočava sa izbjegličkom krizom i opasnošću od terorizma.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

realno_DE

12.11.2015 12:52

Prica o nenakvoj EU je prazna i oznacava paktovsku pripadnost (NATO). A ekonomski: Njemacka izvozi na eu-trziste industrijsku robu (automobile i masine) te ima koristi od eu trzista. Sta ce RS da izvozi u EU? Bolje bi bilo gledati svoja posla i srediti stanje u vlastitoj kuci. Prije nego budemo gladni. Dok RS udje u EU, EU ce se raspasti!

ODGOVORITE
Name

Speed

12.11.2015 13:30

Normalno da se ide brzo kada nema Baje da koči put prema vladavini prava i pravde.

ODGOVORITE
Name

realno DE

12.11.2015 13:48

Ovaj ne zna da smo mi odavno gladni i da narod traži javne kuhinje po svim većim mjestima RS da jede jednom dnevno kašikom u ovoj propasti SNSD.

ODGOVORITE
Name

re realno de

12.11.2015 14:22

Paznja prije komentara obavezno procitati tekst

Name

.

12.11.2015 14:16

Ovaj glupan Galijašević podnijeo krivičnu prijavu protiv Mektića. http://pressrs.ba/info/vijesti/galijasevic-podnio-krivicnu-prijavu-protiv-mektica-12-11-2015

ODGOVORITE