Видео: Они играју голф, док алигатор једе питона...!!!

Како алигатор једе џиновског питона могли су да виде голфери на Флориди. Призор је помало застрашујућ.

Остали спортови 13.11.2015 | 08:20
Видео: Они играју голф, док алигатор једе питона...!!!

Група голфера уживала је у тој игри на осунчаним теренима "Фидлерс Крик голф клуба" на Флориди, када су сви до једног остали без речи.

Крај оближњег језерцета, које је саставни део једног од терена, могли су да виде помало застрашујућ призор – огромни алигатор јео је џиновског питона којег је пре тога усмртио.

Алигатори су староседеоци на Флориди и веома су распрострањена врста, али питони нису. Међутим, у последњих неколико деценија, иако није утврђен прави разлог, појавила се бројна колонија ових змија краљевске величине.

Претпоставка је да се ради о потомцима змија које су кријумчари покушали да увезу у САД из тропских шума, мада постоји и теорија да су неки примерци једноставно побегли из домова, где су боравили као "кућни љубимци" и да су потом успели да се намноже до те мере да су постали, мање-више, уобичајена појава.

Становници Еверглејд националног парка на Флориди и пасионирани играчи голфа не страхују толико од алигатора, иако је један недавно пронађен у једном од домаћинстава, али би питони могли да буду знатно опаснија врста по локално становништво.

Коментари / 0

Оставите коментар