Video: Oni igraju golf, dok aligator jede pitona...!!!

Kako aligator jede džinovskog pitona mogli su da vide golferi na Floridi. Prizor je pomalo zastrašujuć.

Ostali sportovi 13.11.2015 | 08:20
Video: Oni igraju golf, dok aligator jede pitona...!!!

Grupa golfera uživala je u toj igri na osunčanim terenima "Fidlers Krik golf kluba" na Floridi, kada su svi do jednog ostali bez reči.

Kraj obližnjeg jezerceta, koje je sastavni deo jednog od terena, mogli su da vide pomalo zastrašujuć prizor – ogromni aligator jeo je džinovskog pitona kojeg je pre toga usmrtio.

Aligatori su starosedeoci na Floridi i veoma su rasprostranjena vrsta, ali pitoni nisu. Međutim, u poslednjih nekoliko decenija, iako nije utvrđen pravi razlog, pojavila se brojna kolonija ovih zmija kraljevske veličine.

Pretpostavka je da se radi o potomcima zmija koje su krijumčari pokušali da uvezu u SAD iz tropskih šuma, mada postoji i teorija da su neki primerci jednostavno pobegli iz domova, gde su boravili kao "kućni ljubimci" i da su potom uspeli da se namnože do te mere da su postali, manje-više, uobičajena pojava.

Stanovnici Everglejd nacionalnog parka na Floridi i pasionirani igrači golfa ne strahuju toliko od aligatora, iako je jedan nedavno pronađen u jednom od domaćinstava, ali bi pitoni mogli da budu znatno opasnija vrsta po lokalno stanovništvo.

Komentari / 0

Ostavite komentar