Да ли је реалан? Коби хоће на Олимпијске игре!

Хоћу у Рио јер сам глобални клинац, биће забавно! Кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса Коби Брајант рекао је да жели да игра за репрезентацију на Олимпијским играма следеће године у Рио де Жанеиру, чиме би могао да заврши своју играчку каријеру.

Кошарка 15.11.2015 | 17:40
Да ли је реалан? Коби хоће на Олимпијске игре!

Брајант је био део америчке репрезентације која је освајала златне олимпијске медаље 2008. и 2012. године.

"Много би ми значило да поново будем с тим момцима. Мислим, да добијем шансу да наставимо тај однос који већ имам са већином момака, да разговарамо и само будемо у истом друштву и да разумемо да је то – то... То би било забавно”, рекао је Брајант.

Брајанту је ово 20. сезона с Лејкерсима, а јавност одавно нагађа да би ово могла да му буде последња сезона у НБА. И он сам је наговештавао нешто слично, али никада није јавно објавио да ће се пензионисати.

Приче о томе да би могао да заигра на Олимпијским игарама почеле су у августу, када је председник Кошаркашког савеза САД Џери Коланђело открио да је разговарао с петоструким НБА прваком о могућности да буде у тиму, иако је Брајант пре тогао рекао да неће играти у Рију.

"Сада мислим да могу да будем користан тиму као вођа и у одбрани. И даље могу да се у одбрани крећем врло добро", рекао је Брајант.

Он ће напунити 38 година два дана после олимпијског финала у Рију. Брајант је био чалн пет различитих репрезентација, које су са њим у тиму забележиле учинак од 36 победа, без пораза у такмичарским утакмицама.

Ако Брајант буде у тиму за Рио, он и други ветерани, Леброн Џејмс, Крис Пол и Кармело Ентони, могли би да постану први Американци који су три пута освајали олимпијско злато.

"Волео бих да играм. Мислим да би било феноменално. Прелепо искуство. Ја сам глобални клинац. Одрастао сам у Италијиј, познајем много спортиста из различитих делова света, из различитих спортова. Било би сјајно играти у таквом окружењу", рекао је Брајант.

Коби Брајант је трећи најбољи стрелац у историји НБА. Ове сезоне бележи у просеку 16,5 поена по утакмици.

Коментари / 0

Оставите коментар