Египат: Истрага против особља на аеродрому

Неименовани безбједносни званичници и званичници аеродрома изјавили су агенцији АП да власти испитују особље аеродрома и да су почели надзор неких запослених који су радили на лету руске авиокомпаније Мертроџет, чији се авион срушио 31. октобра, са 224 путника и чланова посаде, 23 минута по полијетању из Шарм ел Шеика.

Свијет 07.11.2015 | 18:20
Египат: Истрага против особља на аеродрому

Замјеник руског премијера Аркадиј Дворкович саопштио је да је египатска војска преузела контролу над регистрацијом путника за летове из Египта.

Русија је у петак обуставила све летове у Египат док та земља не појача безбједност ваздушног саобраћаја, али је одобрила посебне летове којима ће се руски туристи вратити кући.

Руске авиопкомапније шаљу празне авионе у Египат како би вратиле кући Русе којих тамо има, како се процјењује, око 80.000, углавном у љетовалиштима на Црвеном мору. Дворкович је рекао да је данас организовано око 10 таквих летова. Путницима је дозвољено да понесу само ручни пртљаг.

Британска влада и неименовани амерички званичници изјавили су да постоје информације које указују да је експлозија бомбе била узрок пада авиона.

Египатски министар спољних послова Самех Шукри изјавио је раније у току дана да Египат није добио довољну подршку својих европских партнера у борби против тероризма, као и да Каиро није добио обавјештајне податке о авионској несрећи, на основу којих су земље одлучиле да суспендују летове.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар